Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ilyen fogak közül valamelyiket...

Ilyen fogak közül valamelyiket be lehet tömni?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2021. jún. 20. 22:23
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
🤷🏼‍♀️
2021. júl. 24. 22:57
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogod banni…..
2021. júl. 24. 23:11
 13/38 anonim ***** válasza:
75%
Te igénytelen állat 🥺
2021. júl. 25. 03:59
 14/38 A kérdező kommentje:

Mivel nincs velük semmi gond nem szoktak fájni stb. így egyelőre nem akarok szenvedni a fogorvosnál.

Ha majd fáj vagy begyullad akkor kihuzatom

2021. júl. 25. 08:14
 15/38 anonim ***** válasza:
85%
Igénytelen xar.
2021. júl. 25. 08:45
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

“Mivel nincs velük semmi gond nem szoktak fájni stb. így egyelőre nem akarok szenvedni a fogorvosnál.“

Hu, nem akarod te, hogy elkezdjen fajni, vagy begyulladni (marpedig be fog).

A fogorvosnal is csak akkor van szenvedes, ha mar begyulladt foggal mesz oda. Akkor mar ugyanis nem hat az erzestelenito SEM. Kihuzatni sem kene oket, hanem MEGMENTENI, amig meg lehet, de ha van par felesleges szazasod fogankent, akkor vegulis a te dolgod, mondjuk, a csontba beepitett csapok meg csavarok beultetese sem lesz a legkedvencebb idotoltesed, maradjunk ennyiben.

De majd a sajat karodon megtanulod :)

2021. júl. 25. 10:02
 17/38 anonim ***** válasza:
92%

Mennyire tipikus történet... "amíg nem fáj, nem megyek".

Előre vetítem, hogy mi is fog történni:

egy szép péntek délutánon elkezd valami iszonyatosan fájni, kopogtatsz a környék összes fogorvosának az ajtaján, de persze péntek délután egyikben sem lesz rendelés, majd idejössz pampogni, hogy milyen felháborító, hogy fizeted a tb-t, de péntek délután mégsem állnak vigyázzba az eü dolgozók, mert te megjelentél. Eltöltesz egy hétvégét, hogy a hozzád hasonlókat idézzem ilyenkor úgy, hogy a falat kaparod, majd megjelensz hétfőn soron kívül a körzetes orvosodnál, ahol addig cirkuszolsz, amíg más időpontos helyére be nem hívnak (addig az az ember, aki hetekkel korábban már telefonált az időpontjáért, kint ül és vár). Bent a rendelőben a következő fog történni: ha idősebb az orvos, akkor rutinosan egyből kihúzza a fájós fogad. Ha fiatal, akkor megkérdezi, hogy akarod-e megmenteni, te bőszen bólogatsz, hogy mindenképpen, szegény dolgozik vele 45-50 percet (közben megjön a következő időpontos is, tehát már ketten is rád várnak), elmondja, hogy vissza kell menni vele még 2x, ad is rá időpontot. Hazamész, majd idejössz felháborodva szidni a körzetes orvost, miszerint a jó fogadat húzta ki/kezelte, mivel tipikusan nem ezek a kis elrohadt csonkocskák kezdenek el iszonyatosan fájni, hanem a mellette lévő, amit befertőzött és ami ezekhez a kis valamikhez képest még egészen jól néz ki laikus szemmel. A további időpontra persze nem mész vissza és le sem mondod, hadd üljön ott az orvos te rád várva, elvégre fizeted a tb-t, neked az jár, hogy ha úgy tartja úri kedved, legyen szabad időpontod az orvosnál.

Ja és ne hagyjuk ki azt sem, hogy mikor soron kívül odapofátlankodsz, akkor nagy bőszen elkezded szidni az előző fogorvost, aki tönkretette a fogaid és amúgy is a genetika, a terhesség, meg a szoptatás miatt néznek így ki :)

2021. júl. 25. 20:42
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó , hatalmas vagy ;)
2021. júl. 26. 06:12
 19/38 lcb ***** válasza:
100%
A 17-est szeretném megerősíteni a másik oldalról. Tinédszerkoromban nem erőltettem a fogmosást, talán heti egyszer. Az általános iskola végére túlvoltam pár megkezdett gyökérkezelésen, mert mindig ott hagytam a fogorvost néhány kezelés után. Megfúrta, gyökérkezelte, például 3 alkalmat mentem, majd nem mentem, az átmeneti tömés kiesett, a lyuk szabaddá vált, és apró darabokra rohadt szét. Általános után, már csak az éves kötelező szájszemlére mentem el, és mivel vidékre mentem tanulni, mindig azt mondtam, hogy az otthoni orvos csinálja majd meg. Középiskola végére, már túl voltam egy foghúzáson, és három fogamat csupaszítottam meg gyökérig. Ha begyullad a fogad az piszkosul fáj, de egy idő után hozzászoksz, a fogfájás mindennapossá válik, a testsúlyodon is meglátszik a szájhigéniád állapota, kissé olyan érzés, mintha egy öregember lennél. Az étkezés kész célbalövő verseny, mert nehéz eltalálni, hogy melyik két fogaddal rágd meg a húst, az édességek fogyasztásában megjelenik a jing és a jang is, a reggeli dögszag már fogmosással is csak fél órára szüntethető meg, kissé öregnek érzi ettől magát az ember, legalábbis én... Most kerestem fel 23 évesen egy fogorvost, alapvetően 3 húzással kezdte, és meglepően másnap már semmi fájdalom nem volt a csonkok helyén, lesz ~10 fúrás, nem is emlékszem, hogy hány gyökérkezelés, szerencsémre a korona kiváltható egy fogszabályozással, mert a hátsó fogaimat előrébb húzzák. Nem is tudom, miért rettegtem korábban a fogorvostól, hisz sokkal nyűgösebb ilyen fogazattal élni, mint bemenni hetente egy éven át egy fogászhoz és fájdalommentesen rendberakatni a teljes szettet.
2021. szept. 13. 20:32
 20/38 anonim ***** válasza:
91%

És ilyen szép fehérek a fogaid?? 😮

Én hiába mosom, sárgák. 😪

2021. szept. 13. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!