Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit kezdjek a helyzettel?...

Mit kezdjek a helyzettel? Többi lent

Figyelt kérdés

Két problémám is adódott egyszerre.

Van egy tömött fogam, 3 éve volt betomve, most elkezdett nyomásra érzékeny lenni és néha tompán fáj. Muszáj voltam a szüleimnek elmondani, mert a tudtuk nélkül nem mehetek fogorvoshoz. Erre rákérdeztek, hogy ez tejfog? Úgy, hogy 17 éves vagyok. Mondtam, hogy nekem már nincsenek tejfogaim. Erre szinte fel lettek háborodva, hogy akkor ezek szerint nekem maradó fogam volt betömve, és, hogy nonszensz (!!!), hogy ilyen fiatalon nekem már rossz fogaim vannak. Mintha nekik nem lettek volna..mindegy. De oda is eljutottunk, hogy ezzel a kicsit fájdalommal nem kéne még fogorvoshoz menni, elég az algoflex...

Másik problémám a bölcsessegfogammal van, ami a röntgen szerint még a csontban van, de rendesen nyomja a mellette lévő gyökerét, most pedig úgy érzem, az egész fogsoromat is (ami nem lenne szabálytalan, de ha még jobban nyomni fogja, az lesz). A fogorvos nemrég mondta, hogy ezt döntsük el mi, ki akarjuk-e most vetetni, mert később komolyabb panaszokat okozhat. Ezen is felháborodtak a szüleim, hiszen kívülről nem is látszik (persze mivel a csontban van) és felesleges emiatt műttetnem magam, nekik sem nőtt ki a bölcsessegfoguk (na de nekik alapból nem is volt). Pedig nekem tényleg fáj néha, és lehet, hogy a tömött fogam is emiatt kezdett el fájni, hiszen ezen az oldalon jobban nyomja a többit.

Úgy érzem, a szüleim kicsit tudatlanok a témában (bocsássatok meg, hogy ezt kell írnom) és nem igazán fogadnak el tőlem semmilyen érvelést. Tudom, hogy nekik mindig rossz emlekeik voltak a fogorvosnal, csak akkor mentek, ha nagyon fájt, ettől is akarnak engem megovni, de én egy nagyon jó dokihoz járok, nem is félek, és szeretném megelozni a komolyabb problémát. Csak nekik ilyen az egész hozzáállásuk, és mint mondtam, előzetesen mindent meg kell velük beszélnem.

2021. jún. 18. 09:32
 1/1 anonim ***** válasza:
67%
Jatssz ra ha nem ertenek a szep szobol,jatszd el h annyira faj h nem birod es a dokinak meg mondd el ezt h maskent nem johettel volna
2021. jún. 18. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!