Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Létezik olyan akinek nem...

Létezik olyan akinek nem használ a fogszabályozó? (állandó)

Figyelt kérdés

Ma fél éve, hogy van fogszim és szó szerint nincs semmi változás azt leszámítva, hogy az egyik fogam egy kicsit más szögben áll. Állandóan gumizok fél éve, de a -nem olyan durva-mélyharapásom egy miliétert sem változott. Kb napi 21-22 órát a számban a kis gumi. A fogívem sem változott, egy kicsit sem lett esztétikusabb. Járkálunk folyton ívcserékre, hagyjuk ott havonta a majdnem 20 ezreket, de nem látok javulást. Állítólag egy jó orvosom van (nevet max privátban), Pitts21 fogszabival dolgozik és szép munkái vannak, viszont az enyémnek annyit ér mint halottnak a csók.

Normális, hogy fél éve után csak 1 fogam szöge változott egy kicsit? Lenének ott rések összehúzása, fogívtágítás, mélyharapás korrekció de nem változik semmi. El vagyok keseredve. A két ív összesen 480 000Ft volt, ott vannak a havi 17 ezer forintos kontroll-ok és még a rtg ára. Közelítünk az egymillióhoz de eredmény nincs.

2021. jún. 6. 18:54
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

+ 12-18 hónapot jósoltak. Ha ez fél év alatt semmit sem változott, fogalmam sincs mi lesz belőle.

Azt nem akarom, hogy évekig dobáljuk ki a kontrollokra a pénzt, szenvedjek a tisztántartásával, evésekkel, rendelőbe mászkálással (50km-re van), de eredmény ne legyen.

2021. jún. 6. 18:56
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem 3 évet volt fenn, 6 hónap után pont semmi nagy dolog nem látszódott.
2021. jún. 6. 19:09
 3/11 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha a fogorvost kérdeznéd, hogy van-e valami gond a haladási ütemmel, így tervezte-e. Nyilván ő az, aki ért hozzá.
2021. jún. 6. 19:10
 4/11 A kérdező kommentje:

Tehát idő kell neki, hogy elinduljon? Ha tényleg lesz eredmény akkor engem sem zavar, hogy sokat van fent, csak félek, hogy évekig egyhelyben fogunk toporogni.

Egy fogszabis faces csoportba sokan tesznek ki képeket és 2-3 hónap után már olyan változások vannak, hogy ámulok. :(

2021. jún. 6. 19:11
 5/11 A kérdező kommentje:
Hónap végén megyek hozzá...és mostanában kezdtem el aggódni miatta.
2021. jún. 6. 19:11
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyrészt a saját szádon kevésbé látod a különbséget, másrészt nem írtad, hány éves vagy, mert attól is függ. De szerintem csak beparáztál most és nincs is semmi gond valójában. Következő alkalommal kérdezz rá az orvosnál, hogy megnyugodj.
2021. jún. 6. 19:15
 7/11 Metionin ***** válasza:
Nekem se használt anno. A bal felső szemfogam nőtt az ív fölé. Először széthúzták az alatta lévő kettőt hogy menjen be oda. Nem ment. Akkor közölték hogy ez van, ha zavar műttessem ki, pá. De közben ott volt a bazi nagy rés amit ők csináltak a 2 fogam közé, így nagy nehezen méltóztattak azt újra összehúzni újabb fél év alatt. Mikor elköltöztem városba, szájsebészeten kivetettem a szemfogat. Amúgy nekem azzal indokolta a doki, hogy erős a fogam, van akinek nem megy arrébb, ez van. Igaz ez sima sztk-s gyerekfogászat volt.
2021. jún. 6. 19:19
 8/11 A kérdező kommentje:

19 éves vagyok.

Utolsó ez nem hangzik valami fényesen. Lehet, hogy tényleg van ilyen "erősebb fogazat", mert valakinek sztk-ban is megcsinálják szépen...

Pedig annyira vágyom egy szép mosolyra. :(

2021. jún. 6. 19:40
 9/11 Metionin ***** válasza:
Még ne keseredj el, fél év azért nem nagy idő és azért csak csontokat kell átformálni. Valószínűleg beindul az, a doki szerint aki engem kezelt nagyon ritka hogy valakinek ne mozduljon a foga semerre a szabályzótól.
2021. jún. 6. 21:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Pitts21-gyel már illene látszódnia, ki csinálja? Tuti amúgy, hogy az van neked? 480 ezer 2 fogívre Pitts21-nél gyanúsan olcsó, 1 ív szokott ennyinél kezdődni.
2021. aug. 6. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!