Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől szárad ki a szám?

Mitől szárad ki a szám?

Figyelt kérdés
Minden hétköznap szinte egész délelőtt maszkban vagyok és mikor délután leveszem, észre veszem hogy a szám kiszáradt. Minden nap ez van. Ha tudom akkor kenem ajakbalzsammal, de nem segít.
2021. máj. 15. 14:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem iszol eleget?
2021. máj. 15. 15:25
 2/5 anonim válasza:

Valószínűleg a kevés folyadékbevitel a gond, 20 kilónként 1 liter vizet kell inni naponta minimum. Vagyis ha 60 kilós vagy, 3 litret, ha 100 akkor 5 litret. Ha 70 akkor 3 és felet. Nem nehéz kiszámítani.

Ha ennek ellenére is fennáll, akkor még akár cukorbetegség is lehet mögötte.

2021. máj. 15. 18:27
 3/5 gublug ***** válasza:
75%

2-es: arról, hogy kinek mennyit kell innia több verzió is van.

Van aki a másfél-2 litert ajánlja a felnőttnek.

Ha nem esik jól sokat inni (3 liter) akkor ne igyon.

Ha a maszkos korszak előtt nem száradt ki, akkor nincs semmi baj. Ha majd nem kell maszkot hordani, akkor megint oké lesz.

2021. máj. 15. 22:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Vashiány. Nekem is állandóan repedt a szám, pedig közel 3000 fontos ajakápolókat vettem gyógyszertárban. Figyelj oda tényleg a folyadékbevitelre, és vegyél vas tablettát.
2021. aug. 13. 19:11
 5/5 gublug ***** válasza:
A Hagyományos Kínai Gyógyászat szerint a száraz ajkak lép chi hiányra utalnak. Ez a válasz. Tudni akarod, hogy mit tehetsz ellene? :)
2021. okt. 3. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!