A szám sarkában a bőr miért szárad ki mindig?
És csak a jobb sarkában. Úgy néz ki hogy picit fehérebb a bőr és elenyésző mértékben hámlik, de szinte le se jön, csak olyan esztétikai látványt nyújt.
Illetve most meg úgy ki van száradva, hogy ha sokáig van csukva a szám és egyszer csak kinyitom, akkor széthúzza a bőröm az a rászáradt izé. Egyébként van a felületén ilyen kis vacak amit körömmel le tudok húzni ha ügyes vagyok, mint pl egy gyógyulóban lévő seb tetejét. Csak ha ezt lehúzom, akkor alatta nem szakad fel, mint a sebnél, hanem majdnem normális, csak aztán újra visszajön.
Mit lehet ezzel kezdeni? És mitől van?
én is ilyennel küzdök, csak bal oldalon :( elvileg lehet vérszegénység, fertőzés (más után ittál a pohárból), meg vitaminhiány miatt.
én is csak most kezdem kezelgetni, de amúgy multivitamint szedek, bekenem betadine kenőccsel, vagy ha az nem jön be, körömvirág krém vagy bepanthen.
Nem hinném hogy vérszegény vagyok, nem tudom mik a tünetei, de ha nemcsak ez, és nekem csak a számmal van baj, akkor nem vagyok az. :D
Vitamint szedek én is, egyik nap multivitamint, másik nap C vitamint (van kétféle és így beosztom).
Szóval a vitaminhiánynak sem adok sok esélyt.
Kipróbálom a kenőcsöket, ha van itthon egyáltalán. :D
Köszi a segítséget! Remélem a kenőcs helyre pofozza. :)
Még 2 lehetséges ok: gombás fertőzés, ill. mélyharapás.
Próbáld ki a Vulnera kenőcsöt, vény nélküli, sokszor csodát tesz ilyen bibiknél!
Gombás fertőzés mitől alakulhat ki?
És mi az a mélyharapás?
Cheilitis angularis, azaz szajzug gyulladás. Nekem is van most. Kb 1 hónapja volt előtte, és el sem tűnt még a helye, erre a héten picit legyengült a szervezetem ez meg visszatért.
Egyébként elég rossz érzés volt a jegyzeteimből diagnosztizálni a saját betegségem.😅😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!