Sebek a szájpadláson? Mi lehet?
Pár napja megfáztam, köhögök, hőemelkedésem van. Viszont ezzel egyidőben valami seb is kialakult a számban, a szájpadlásomon. Mivel nem látok rendesen rá, nem tudom mi ez. Lehet hogy egy nagyobb kiterjedésű afta, de nem tudom. A torkom is fáj, de olyan furán, mintha ott is az a seb szerű dolog lenne.
A háziorvost két napja próbálom hívni, még nem sikerült. Addig is, valami ötlet mit lehetne tenni ezzel a sebbel? Valami öblögetőt vagy házi praktikát tudtok ajánlani? Se enni, se inni, se beszélni nem tudok tőle normálisan.
10es vagyok
Hát, egyelőre csupán tüneti kezelést tudsz, kifejezetten aftára amúgy sincsen gyógyír, hagyni kell, hogy elmúljon.
Lázcsillapítás, ágynyugalom, kerüld a savas, sós, csípős, fűszeres ételeket, fertőtlenítő szájöblögetés gargalizásál lehet Corsodyl oldattal, helyi fájdalomcsillapító hatása van bizonyos szopogatótablettáknak (pl Mebucain) vagy a receptre kapható Suspensio anaestheticanak (szintén öblögető).
Jobbulást! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!