Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Sebek a szájpadláson? Mi lehet?

Sebek a szájpadláson? Mi lehet?

Figyelt kérdés

Pár napja megfáztam, köhögök, hőemelkedésem van. Viszont ezzel egyidőben valami seb is kialakult a számban, a szájpadlásomon. Mivel nem látok rendesen rá, nem tudom mi ez. Lehet hogy egy nagyobb kiterjedésű afta, de nem tudom. A torkom is fáj, de olyan furán, mintha ott is az a seb szerű dolog lenne.

A háziorvost két napja próbálom hívni, még nem sikerült. Addig is, valami ötlet mit lehetne tenni ezzel a sebbel? Valami öblögetőt vagy házi praktikát tudtok ajánlani? Se enni, se inni, se beszélni nem tudok tőle normálisan.

2021. márc. 25. 16:48
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Délután hívtak hogy kijönni nem tudnak de ha valaki bevisz akkor mehetek még ma délután a mentőállomásra tesztre. Szóval megvolt. Már a gyorsteszt is pozitív. :( most meg nem tudom mit csináljak mert hétfőn lesz újra házi orvos. Addig semmi gyógyszerem. Vagy erre nem is kell?
2021. márc. 26. 18:16
 12/13 anonim ***** válasza:

10es vagyok

Hát, egyelőre csupán tüneti kezelést tudsz, kifejezetten aftára amúgy sincsen gyógyír, hagyni kell, hogy elmúljon.

Lázcsillapítás, ágynyugalom, kerüld a savas, sós, csípős, fűszeres ételeket, fertőtlenítő szájöblögetés gargalizásál lehet Corsodyl oldattal, helyi fájdalomcsillapító hatása van bizonyos szopogatótablettáknak (pl Mebucain) vagy a receptre kapható Suspensio anaestheticanak (szintén öblögető).

Jobbulást! :)

2021. márc. 26. 18:50
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Holnap hozatok Corsodylt és Mebucaint. Meg valamit köhögésre. A lázcsillapítás megvan, folyamatosan szedem a Rubohent, de így is állandóan hőemelkedésem van. (gondolom gyógyszer nélkül rosszabb lenne). De a legjobban a sebek viselnek meg a számban.
2021. márc. 26. 19:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!