Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogmosás ill. szájzuhany...

Fogmosás ill. szájzuhany hatására vérzik a fogínyem! Ötlet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Fogorvosom tanácsára kezdtem el fogzuhanyt is használni, mert véleménye szerint ez edzeni fogja az ínyemet és így kevésbé vérzik majd..

Elkezdtem használni már pár hónapja, de különösebb javulást nem tapasztaltam.. igaz nem minden nap használom..

Pl.: Gyógynövényes öblögető lehetőséget tudna vki ajánlani? (Gondolom az nem jó ha folyton Listerinnel öblögetek..)

Köszi! ;)

2021. márc. 13. 10:08
 1/5 A kérdező kommentje:
Elsősorban a szemfogaim környéke vérzik
2021. márc. 13. 10:08
 2/5 anonim ***** válasza:
67%
Extra puha sorteju fogkefe nálam megoldotta az inyverzest
2021. márc. 13. 10:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Rutascorbin tabletta.
2021. márc. 13. 10:26
 4/5 anonim ***** válasza:
67%

Azért vérzik az ínyed, mert be van gyulladás. Azért van begyulladva, mert ott helyileg nem tökéletes a fogmosás minősége.

Ínygyulladással küzdőknek alapos fogmosás javasolt a módosított Vass módszerrel (nézz videót youtubeon), és alapesetben médium fogkefe el (esetleg soft, de akkor tényleg jó technika kell!).

Ezt kiegészítendően corsodylos oblogetes (higítatlanul 2 hétig, higítva 1-2 hónapig terápiás jelleggel).

Nem kell megijedned, ha fogmosás közben vérzik az ínyed, és rögtön letenni a fogkefét. Ha a vérzés kb érintésre megtörténik, akkor ínygyulladás van, és nem azért vérzik, mert annyira nekiestel hogy felsértetted. Ergo az alapos fogmosásra kell törekedni az ínyszelek mentén is. Így fog elmúlni az ínygyulladás.

2021. márc. 13. 13:04
 5/5 anonim ***** válasza:
67%
Világoskék Curasept fogkrémet és szájvizet ajánlom. Pár hétig, utána pedig Elmex. Szerintem én allergiás is voltam korábban a gagyibb, olcsó fogkrémekre, azért volt mindig gyulladt az ínyem.Majd egy fogorvos ezt ajánlotta, és azóta nem igazán van problémám, csak ha már több a fogkő, vagy nagyon erősen mosom a fogam.
2021. márc. 14. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!