Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Most leszek fogszabályzós ,...

Most leszek fogszabályzós , írnatok nekem tapasztalatokat vele?

Figyelt kérdés
Mit egyek mit ne , mennyi ideig fajt nektek stb.

2021. márc. 10. 12:44
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Nekem a felrakás csak kellemetlen volt. Utána viszont nagyon-nagyon fájt kb 3-4 napig, többször vettem be fájdalomcsillapítót. Kb másfél hétig tartott teljesen megszokni, utána tényleg észre sem vettem, hogy ott van. Egyedül az igazítások után fájt kb egy napig, de sokkal gyengébben. Amikor az alsó került fel, az is fájt, de csak pár napot és az se olyan erősen. Ha a doki esetleg nem ad magától, akkor kérdezz rá nála a viaszra. Azt fel tudod tenni oda, ahol szúr a drót, sokat segít (az se baj, ha véletlen lenyeled).

Kaják terén én egyedül a rágózást mellőztem, mert egyszer próbáltam és nagyon beleragadt. Azt sem ajánlják, hogy pl almába beleharapj (ezt nem tudom, én előtte se nagyon ettem). Minden mást én ettem ugyanúgy, csak persze a fogszabályzó tisztítására jobban kell figyelni, ne maradjon benne a kaja.

2021. márc. 10. 12:56
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Mindenkinek máshogy fáj. Ne legyenek illuzióid. Múltkor itt panaszkodott egy anyuka, hogy bepereli az orvost, mert a gyerekének fáj a fogszabályzó viselése.

Igen, fáj. Mindenkinek máshogy állnak a fogai, máshogy lesz meghúzva a fogszabi, más a fájdalomküszöbünk.

Nekem mikor felrakták 2 hétig naponta szedtem a fájdalomcsillapítót, és csak pépeset, vagy nagyon puhákat ettem csak. Sokszor a számat alig tudtam kinyitni.

Eleinte 2 hetente/havonta kell vissza járnod, mire rendesen tudsz enni már egy hete, mehettek vissza megint húzatni rajta, mert a fogaid már nem mozognak ekkor, állnak a helyükün. A fájdalommal töltött napok száma idővel lecsökken, ami azt jelenti, hogy fél év múlva, már csak 3-5 napig fáj a húzás, 1 év múlva már csak 2-3 napig, két év múlva már csak aznap fáj, és estére már eszed a rántott húst.

Hambiból most egyél be, mert egy ideig nem fogsz azt enni. :D És minden mást is aminek fura a harapása, mint ahogy első említette. Tehát főttkukorica, mexicorn rágcsa, alma stb. Ezeket vágd inkább (vagy hagyd ki), ne harapd. Le eshet tőle a brekett. Igaz, velem csak 2x fordult ilyen elő 3 év alatt, de van akinek meg egyszer sem, és mindent eszik. :D De szrintem ne szórakozz vele.

Persze olyan is lehetsz, mint az első, akinek 2 hét után mintha ott se lett volna, és csak egy napig fájtak a húzások. Nekem nem ilyen volt, nagyon csúnyán álltak a fogaim, több, mint 3 évig volt fenn, plusz 2 év éjszakai.

2021. márc. 10. 13:09
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat

Nekem lesz ilyen gumim mint a képen nektek volt ilyen ?

[link]

2021. márc. 10. 13:31
 4/7 anonim ***** válasza:

3#

Igen, de azt később leveszik.

2021. márc. 10. 13:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem pont a vége felé kellett ilyet hordani, először 24, aztán 16-18, majd 12 órát, végül csak éjszakára.

Annyi, hogy ezeket magadnak kell felhelyezni, rád van bízva gyakorlatilag, hogy hordod-e. NAGYON fontos a kitartás, akkor is ha fáj, mert ha nem viseled az előírt időt, akkor csak hosszabbodik a teljes kezelés ideje.

2021. márc. 10. 14:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Nekem állandóan kellesz hordanom sajnos mert a felső fogsorom sokkal előrébb van mint annak lennie kéne
2021. márc. 10. 14:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Azt éves közben le kell venni ?
2021. márc. 10. 14:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!