Mi a teendő pozitív Covid teszt miatti karantén alatti fogfájás esetén?
Régebben gyökérkezelt fog, kívülről nem látszik semmi. Pár éve egyszer bedurrant, akkor kaptam rá Dalacint, és utána rendben is volt.
Most Covid pozitív vagyok, és kezd érzékeny lenni. A Covid szövődményeinek megelőzésére Sumamedet szedek. Alapbetegségem miatt fájdalomcsillapítót csak Tramadolt szedhetek, amihez még hozzá lehet szokni. Ilyenkor mit tehetek, hogy még egy hétig ne durranjon be?
A fogorvosom elvileg délután rendel, de most ugyebár nem mehetek... Ilyenkor mit lehet tenni?
#10: Azért mert tudom, hogy az alapbetegségem és a jelenlegi gyógyszereim mellett nem tud olyan gyógyszert felírni, amit szedhetnék, és ne lenne itthon.
Nem tipródok, csak az érdekel, van-e bármilyen lehetőségem, van-e olyan rendelő, ahol mondjuk kifejezetten fertőzötteket látnak el.
NINCS.
" a jelenlegi gyógyszereim mellett nem tud olyan gyógyszert felírni, amit szedhetnék, és ne lenne itthon."
Akkor? Van antibiotikumod és fájdalomcsillapítód. Szeded, lehet, hatni fog éj nem is fog bedurranni a fogad.
"van-e olyan rendelő, ahol mondjuk kifejezetten fertőzötteket látnak el."
Szóval IGAZOLT fertőzőként mégiscsak el akarnál menni, másokat is jól összefertőzni. Khmmm.... már nem is mondok semmit, inkább lépek.
Azért kiváncsi lennék, hogy a sok “felelőségteljes” (értsd. Birka) érti-e azt, hogy egy kezeletlen foggyulladás az ember életébe is kerülhet, amire nagyobb az esély mint a covid általi halálozás.
Felőlem bégethettek, nekem a saját életem fontosabb. (És lássuk be, nektek is a tietek, csak hát nem fejlődött ki az agyatok) 🤣
#12:
"Szóval IGAZOLT fertőzőként mégiscsak el akarnál menni, másokat is jól összefertőzni. Khmmm.... már nem is mondok semmit, inkább lépek."
Konkrétan valamelyik Covid kórházon belül gondoltam. Olyanra, ahová CSAK fertőzöttek mennek, tehát nem veszélyeztetnék senkit.
A betegségem kivizsgálására/kezelését már akkor felfüggesztették, amikor még csak kontakt voltam (kórházban kaptam el).
De a sürgős beavatkozást csak elvégzik fertőzés alatt is????
Ha valaki szülés előtt kapja el, gondolom, nem otthon szül a karanténban. Ugyanígy egy vakbelest, vagy belső vérzésest se hagynak műtét nélkül remélem, csak mert fertőzött...
Tehát ha az antibiotikum ellenére bedurran a fogam, és itt szenvedek tőle, akkor reméltem, van erre megoldás, nemcsak az, hogy ópiátokat szedve végigszenvedek egy hetet... Bocs, ha túl naiv gondolat. :(
"Jobban jársz, ha valami orvossal beszélsz,"
Erről beszélek elejétől fogva.
#15: Már úgy érzem magam, mint akit kitettek arra a sziklára. :(
Frissen diagnosztizált daganatos beteg vagyok, befeküdtem kórházba átfogóbb kivizsgálásra, és hogy megkezdjék a kezelést. Négy nap után kiraktak, mert két szobatársam fertőzött lett, azzal, ha karantén után lesz negatív PCR, akkor hívjam fel őket, és folytatjuk...
Most meg ez...
Egészséges emberek közé én se akarok menni vele. Nem mindenki könnyen vészeli át, én is belehalhatok, nem szeretném, ha más miattam kerülne súlyos állapotba.
Csak reméltem, hogy a fertőzöttek is megkapják valahol a sürgősségi betegellátást.
Bár így, hogy dagantkezelést sem, már semmin nem lepődök meg. :/
"Konkrétan valamelyik Covid kórházon belül gondoltam. Olyanra, ahová CSAK fertőzöttek mennek, tehát nem veszélyeztetnék senkit."
Kérdező, úgy tűnik, valamit nagyon nem értesz.
A COVID fertőzöttek olyan ELKÜLÖNÍTETT részlegen vannak a kórházban, ahol tüdőgyógyászok és anaszteziológusok dolgoznak, lélegeztetőgépek vannak, intenzív osztály, stb.
Ilyen kórházban NINCS FOGORVOS!
Még a magán egészségügy sem fogad, ha COVID-os vagy - épp azért, hogy ne fertőződjenek meg és ne adják tovább másoknak.
#18: Tehát aki elkapta, és bármi más baja van, dögöljön meg...
Szép kilátások. Nagyon remélem, nem fog bedurranni. :/
Így is aggódok a kezeletlen betegség miatt. Most még azon is aggódhatok, ne törjem el a lábamat, ne legyek vakbeles, ne kapjak infarktust, mert ezek szerint fertőzötteknek csak a Covid kezelése elérhető. :(
Bármi más van, tényleg hagynak vele szenvedni, esetleg meghalni, ha olyan?
Kérdező, szerintem jobban jársz, ha nem agyalsz feleslegesen olyan dolgokon, amik NINCSENEK.
NEM TÖRTED EL A LÁBAD, tehát nem kell azon aggódni, hogy mi lesz, ha eltörik.
Sokkal jobban járnál, ha azzal foglalkoznál, hogy hogyan tudnád kellemesebbé tenni ezt az időszakot és elterelni a figyelmedet a betegségekről.
Örülj, hogy otthon lehetsz, nem kell "megszakadnod" a melóba, hallgass zenét, foglald el magad háztartási dolgokkal (lakásszépítés, barkácsolás, bármi (nem tudom, férfi vagy nő vagy-e?), stb.
10 nap nem a világ, simán ki lehet bírni :-)
ÖRÜLJ NEKI, HOGY ÉLSZ!! (nagyon sok embert kikezeltek már a rosszindulatú daganatból, van olyan ismerősöm, akinek áttétes volt, mégis él, immáron 20 éve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!