Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Feldagadt a szám, mivel...

Feldagadt a szám, mivel kezelhetném?

Figyelt kérdés
Afta van a számban elől az alsó fogsorom előtt a számon, reggelre annyira bedagadt, hogy kívülről is látszik a duzzanat, mintha fel lenne töltve az alsó ajkam fele vagy mintha bevertek volna. Mivel tudnám lehúzni a duzzanatot? Az aftára nekem igazán semmi sem használ, de ennyire nem volt még bedagadva tőle a szám, főleg, hogy az afta inkább lentebb van, mégis fent, az ajkam irányába alakult ki ez a duzzanat.

2021. febr. 17. 07:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Orvos vagy a gyógyszerész mit javasolt?
2021. febr. 17. 08:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Anaftin az nagyon jó rá.Ja, és torokfertőtlenítős szopogatós cukorka gyógyszerrel kombináld.Gyógyszertárban vegyél.1 vagy 2 hét alatt gyógyul meg.Nagyon fájdalmas.

A gyógyszertárban kapható fertőtlenítő szájvizek mellett egyes gyógynövények is gyors megoldást nyújthatnak. A kamillás öblögetés nyugtatja a száj nyálkahártyáját, a csersavtartalmú apróbojtorján, geránium és a varázsmogyoró főzete vérzéscsillapító és gyulladáscsökkentő hatású.

2021. febr. 17. 08:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Semmit nem javasolt az orvos anno, vegyek C-vitamin rágótablettát, majd elmúlik magától. De ennyire nem szokott bedagadni, legalábbis annyira nem, hogy látja a környezetem is. Minden hónapban van aftám, bármilyen kis sérülést szerzek rögtön kijön, ha nem, akkor meg hormonálisan ciklus előtt megjelenik, de azok nem okoznak gondot, csak ami sérülés útján alakul ki. Itt ráharaptam a számra 2 napja, sejtettem, hogy afta lesz belőle, de duzzanatra nem számítottam. Ráadásul piszkálja folyamatosan a fogszabályzóm is itt elől, így még nehezebben gyógyul. Az Anaftin nekem nem használt anno, de a szopogatós cukorkát lehet kipróbálom. Például a Strepsils jó lehet?
2021. febr. 17. 08:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Clorhexadrin/corsodyl

Listerin gum protection

Strepsils erre nem jó

De kérdezd meg a gyógyszerészt!

2021. febr. 17. 09:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a fogszabályzó folyamatos irritációja miatt "fajult" idáig a dolog, azért gyógyul lassan.

Corsodylos szájöblögetés javasolt napi 2x (max 2 hétig), hogy a baktériumszám csökkenjen, nagyon alapos fogmosás (nyelvet is!) szintén evégett, plusz tegyél a brekettekre viaszt ott elöl, ahol a sebet ingerli a fogszabályzó!

Magára a sebre pedig Gengigel gél vagy Anaftin, ami segítheti a gyógyulást.

2021. febr. 17. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!