Hogyan hagyjam abba az öklendezést a fogorvosnál?
A fogászati kezelések nagy részét végig öklendezem. Életem során 5 fogorvosom volt, de egyik sem tudott segíteni ebben. Sőt, a helyzetet még rontja is amikor elkezdenek veszekedni, türelmetlenkedni, netán bunkózni velem emiatt.
Megértem hogy idegesek, mert így nem lehet dolgozni. Nekem se kellemes, én is szeretnék véget vetni ennek, de nem tudom hogyan.
Mivel az orvosok és az asszisztenseik is úgy viselkednek velem, mintha tehetnék róla, ezért arra következtetek hogy tehetek ellene. Mégis hogyan?
Folyamatosan próbálom szoktatni magam hozzá, de úgy érzem csak rosszabb lesz.
Próbáltam keresni lehetőséget altatásra is, de nem vállalják, pedig sok helyen kérdeztem. Még ott sem vállalják, ahol úgy van hirdetve, hogy elérhető ez a szolgáltatás. (nem Budapest)
Az egyik hátsó fogam szörnyen fáj, egy gyökérkezelés a minimum kellene, de teljesen reménytelen a helyzet.
3
Valóban az, de nem annak gondoltam. Gondolom, ezért kaptam a sok lepontozást.
Nem hibáztatni akarlak, de igenis tehetsz róla. Csak gondolj bele: beveszed a szádba a villát, a kanalat, megrágod az ételt és gondolom azért fogat mosni is szoktál. A fogorvosnál sem történik ennél extrább dolog, csak a tudat zavar hogy nem te irányítod azt ami történik. Ez érthető is, hiszen nem látod előre milyen érzés lesz, fogsz-e fájdalmat érezni.
Én fogászati asszisztens vagyok, a garatreflexes páciensekre jellemző, hogy bár kinyitják a szájukat, de a nyelvük és az ajakizmaik folyamatosan befeszülnek. Ettől pedig pont a lényeg nem látszik a fogorvos számára: maguk a fogak. Az irányíthatatlannak tűnő félelem sok energiát elvesz a szervezettől, ezért a páciens a szájon át kapkodja a levegőt - ami szintén nem túl jó ötlet, hiszen letüdőzi a vízpermetet ami a fogászati kezeléseknél elengedhetetlen.
A megoldás baromi egyszerűen hangzik (pedig nem az): tudatosan kell az ellentétét csinálni, azoknak amiket fent leírtam. Kizárólag az orron keresztül és lassan, nem kapkodva vedd a levegőt (de ne is tartsd vissza!). Az arcizmokat úgy tudod legkönnyebben ellazítani, ha más izmokra koncentrálsz: szorítsd teljes erődből a karfát, a zsepit, vagy egy kislabdát. A szemeddel fókuszálj egy pontra vagy egyszerűen csak csukd be.
Az is sokat segíthet, ha előre felkészülsz és utána nézel hogy mi fog történni a fogaddal. Például nézz meg egy gyökérkezelést a youtubon: https://www.youtube.com/watch?v=ZxrBoC13MNk&t=20s
6-os kicsit sokkolt a válaszod. Mármint nem gondoltam hogy tényleg ennyire rajtam múlik. De a válaszod reménysugár számomra, mert legalább tudom hogyan induljak el a megoldás felé.
A videót megnéztem, hát áú jajj... Ez így biztos nem fáj?! Nagyon nagyok azok a tűk. Na jó már megint kezdem a parát :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!