Fogkoeltavolitas vagy fogfeherites? Ti hányszor jartok es melyikre?
Mi a kulonbseg? A fogko eltavolitasnal leszedeted a fogkovet, ezzel veded a fogaidat. Hanyszor szoktatok ra jarni? Mennyibe kerul kb? Megeri? Mennyi idő kb? Fedezi a tb?
Fogfeheritesnel mit csinalnak pontosan? Ez jo a fognak, vagy csak esztétikailag "fontos" dolog? Mennyi ido, mennyibe kerul, ezt fedezi a tb? Milyen idokozonkent mentek ra?
Koszonom a válaszokat, nem igazán vagyok otthon fogorvosos dolgokban, 20 eves vagyok es talan eletemben 4x voltam fogorvosnal.
Ha meg valaki valaszolna, melyik a legjobb fehérítő fogkrem ami tenyleg hasznal?
Én jó ha 4-5 évente szoktam fogkőleszedésre menni, de ez szerintem egyénfüggő, mert ilyenkor is alig van. Ezzel az ígyt véded, és ezáltal a fogak stabilítását is, mivel a fogkő lenyomja az előbbit. Meg azért szájszaghoz is hozzátesz. Maszekhoz szoktam menni, tehát itt Tb nincs,de lehet körzetinél sem,10-15 perc alatt mevan mindig és 6 ezret fizettem érte legutóbb.
A fogfehérítés inkább csak esztétiai dolog, akartam én is, de a dokim nem javasolta, állítólag annyira nem tesz jót a fogzománcnak sem.
A fogkoleszedest tamogatja a tb, maganban fizetos. Évente legalabb erdemes elmenni rá.
A fogfehérítés kizarolag esztetikai beavatkozás, nem fogmegtartó kezelés, így tb nincs rá
Fogkőleszedés: A fogak egészsége szempontjából a második legalapabb dolog (a legalapabb a fogmosás), ugyanis a fogkövön megtapad a lepedék. Félévente fedezi a tb a körzeti fogászatodon, érdemes is félévente-évente leszedetni. És ezt persze össze lehet kapcsolni egy általános fogászati szűréssel, sokan csinálják így! Hogy mennyi idő, az attól függ, hogy mennyi fogköved van.Fél óránál tovább sokkal tovább nem szokott azért tartani.
Fehérítés: Ez a fogat kicsikét gyengíti, kizárólag esztétikai haszna van. Ilyenkor oxidálószereket visznek fel a fogra, amitől fehérebb lesz (kicsikét sarkítva úgy kell elképzelni, mint amikor kihipózol egy ruhát, és fehér foltot hagy maga után a hipó). Úgy gondolom, hogy az emberek 99%-ának igazából felesleges.
A "fogfehérítő fogkrém" az véleményem szerint marketinghülyeség, nagyobb szemcséket tartalmaz, így az elszíneződött részeket (meg hát mindent amit ér) jobban "ledörzsöli". Hát kösz, én nem akarom minden nap alaposan ledörzsöltetni a fogaimat... Ha tényleg szeretnél tenni a fogaidért (és idáig nem használtál volna), vegyél fogselymet + jó minőségű fogkefét! (Maga a fogkrém az a közhiedelemmel ellentétben sokadlagos tényező.) Van Yt-n egy rakat videó a helyes szájápolásről, de ha fogkőleszedésre magaddal viszed a fogselymet meg a fogkefét, a fogorvosod is biztos szívesen segít!
Koszonom a valaszokat foleg az utolsonak!
A feherito fogkrem alatt nem ezeket az agyon reklamozott valamiket ertem. Anno mikor egyszer voltam fogorvosnal adott egy minta darabot ami tenylegesen 1 honap mulva mar 1 arnyalattal feherebbe tette a fogaimat. Sajnos nem tudom az milyen fogkrem volt se nagyon jo volt:) csak egy kisebb tubust adott, igy nem tartott sokaig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!