Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Láttál már olyat, akinek...

Láttál már olyat, akinek törött felső metszőfogát csiszolták?

Figyelt kérdés
Iskolafogászaton, esetleg magatok élték át? Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy ez túlélhető-e érzéstelenítés nélkül. Egyszer nekem azt mesélték, hogy a 60-as években ezt érzéstelenítés nélkül végezték, de nem volt semmivel rosszabb egy egyszerű fogtömésnél, amikor fúrják az ember fogát. Igaz ez?
2021. jan. 30. 18:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást! Vagyis ez 1990 körül lehetett. Egy idősek lehetünk, és tényleg így van, ahogy írtad. Valami érzéstelenítő sprayyel fujkásztak és érd be vele. Nagyjából semmit sem ért. Akkor vettük észre, hogy allergiás vagyok arra is.

Ha nagyon nem vagyok indiszkrét, sírnod kellett közben? Én attól félek így fogok járni....

2021. jan. 31. 10:18
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem sírtam, ha jól emlékszem. Mondjuk akkor lehet hogy megkegyelmezett volna az orvos és előveszi az érzésteleítőt :-) Szerintem nem gonosz orvos volt, csak nem gondolta át, hogy a gyerekek érzékenyebbek.

Szerintem az orvosod is tisztában lesz vele, hogy normál esetben érzéstelenítene ahhoz, amit csinál, csak nálad nem lehet. Szerintem nem ciki, ha így folyik a könny a szemedből vagy valami (sőt, az előnyös is, mert a könnynek van egy kis fájdalomcsillapító hatása).

2021. jan. 31. 11:18
 13/17 A kérdező kommentje:
És Neked picire csiszolták le és később készítették el a koronát? Mi a helyzet ezzel a fogaddal most? Azóta sincs gond vele?
2021. jan. 31. 11:28
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem, csak a törött felszínt kellett lesimítani, aztán fogszabályozásra küldtek (mert arra is szükség volt). A fogszabályozás befejeztével élpótlással kellett volna kiegészíteni a letört részt, de azt sosem csináltattam meg. Azóta is hiányzik az a rész, de nem okoz problémát, nem is csúnya szerencsére, így még jobban is beillik a többi fog közé.
2021. jan. 31. 11:36
 15/17 anonim ***** válasza:
Mind a négyet lecsiszolták, de érzéstelenítették
2021. febr. 1. 15:51
 16/17 A kérdező kommentje:
De akkor, ha jól sejtem a Te esetedben csak élcsiszolás volt, vagyis ideget nem ért.
2021. febr. 1. 21:31
 17/17 anonim ***** válasza:
15 vagyok ha ez nekem szólt - korona került rájuk (és még pár mellette lévőre), ezért picire csiszolták őket. Amikor próbálgatta a koronát az orvos (1 hónapon keresztül hetente 2x) akkor iszonyatosan fájtak
2021. febr. 1. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!