Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Elfertőződött a foghúzás után...

Elfertőződött a foghúzás után a fogam helye?

Figyelt kérdés

Egy nagyobb hátsó fogat húztak ki 2 napja, kb. az ínyfalam külső oldala el is tűnt vele, mert már fel volt húzódva az ínyem rajta.

Így viszont nagy hely maradt utána.

Érzem, hogy talán a vérdugó lehet a helyén, mert ilyen lágy valami tölti ki a lyukat.

Viszont megnéztem és fehér színű a vérdugó. Nem ettem 2 napig semmi tejeset, csak a másik oldalon ettem nem tejes ételeket, és figyeltem, hogy ne nagyon jusson oda semmi ételmaradék.

Azonban most így 3. Napra elég rossz lett a leheletem. De nincs hőemelkedésem, nincs lázam, nem is fáj hála az égnek a helye sem, gyulladást sem érzek.

Ennek ellenére elfertőződhetett? A vérdugónak fehéresnek kell lennie?

2021. jan. 29. 17:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Attol, hogy az egyik oldalom ragsz, meg a masikra is jutni fog abbol.
2021. jan. 29. 17:24
 2/9 anonim ***** válasza:

Eleve nem kéne csesztetned sem a lyukat, hogy érezd, mi tölti ki...

Amíg nincs begyulladva, nem pirosabb, nem fáj, addig nem fertőződött el. De jobb, ha nem cseszteted, mert sokkal rosszabbul fogsz járni a végén.

2021. jan. 29. 17:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor miért ennyire rossz ízű a szám? Eddig nemvolt csak ma kezdett és a helye okozza.
2021. jan. 29. 17:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is pont ilyen most. Rossz szájíz, mély lyuk és fehéres lepedék rajta, tiszta gennyesnek néz ki, vissza is mentem az orvoshoz megnézetni, de azt mondták semmi baja, ennek ilyennek kell lennie. Nyugi, ha nem gyulladt, nincs lázad, nincs rossz közérzeted és nem fáj, akkor minden rendben van. Nekem a rossz szájíz 1 hét múlva múlt el.
2021. jan. 29. 18:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Sajnos ez normális. Nekem varrták a sebet, de így is három napig büdi volt. 🤢
2021. jan. 30. 05:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm a válaszokat!
2021. jan. 30. 09:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Mosni kell óvatosan, lehetőleg egy új, puha sörtéjű fogkefével a helyét és nem lesz gond!
2021. jan. 30. 18:21
 8/9 anonim válasza:
Nem szabad szivogatni, nyelvvel piszkálni a sebet, kulonben kijon az a “veralvadek” , ami most oda szükséges, hogy semmilyen kajamaradek ne jusson be a csonthoz. Ha az a veralvadek kijon, akkor fogmedergyulladasod lesz ami nagyon veszelyes. Szoval ne szivogasd ne piszkáld. Szájvizzel öblögess nalonta tobbszor!
2021. jan. 31. 21:52
 9/9 SMJ2021 válasza:
Nekem 3 hete volt egy komplikált nagyőrlő húzásom. 3 darabra vágta az orvos, hogy ki tudja szedni, és az egyik gyökér gócos volt. Nehezen szedte ki, majd 30 perc. Utána 5 öltéssel varrta össze. Egy hét múlva varratszedés után nem fájt, de sajnos gyulladás maradt rajta az AB ellenére is. Következő héten ugyan hámosodott, de szerinte lassan gyógyult, lassan húzódott össze, így kürettálás volt ( vagyis kikaparta és ùjra bevereztette a sebet). 3 injekció után is fájdalmas volt a művelet. Újabb 4 varrat, kezdtük elölről a gyógyulást. Ijesztő volt a fehér cucc benne, de az csak a hámosodás,tehát ne ijedj meg. A seb így gyógyul. Sajnos a nagyőrlő elég nagy helyet foglal, nem egy hét, mire meggyógyul, de ha fehéres, az csak a gyógyulás. Szerintem az érzékenység nem múlik el egy hét alatt egy nagyőrlő húzása után! Ha fertőzés van, az fájdalommal jár. De ha bizonytalan vagy, inkább menj vissza és időben nézze meg orvos, mert ő tud rajta segíteni, így nem tolódik ki a gyógyulás ideje. De szerintem ne aggódj, amit látsz, az normális. A rossz lehelet pedig szintén normális egy hétig is.
2021. febr. 17. 09:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!