Implantátum vagy fogpótlás híddal? Szerintetek melyik lenne a jobb döntés?
Hiányzik egy hátsó fogam és a fogorvosom azt tanácsolta, hogy csináltassak hidat. Ő meg is csinálná, csak jeleznem kell, hogy szeretném e. Egy kicsit viszont megijesztett az ötlet, hogy egy fog pótlása miatt másik kettőt (egészséges fogat) is megpiszkálnak.
Szerintetek az implantátum jobb megoldás? Mennyi időbe kerül, míg elkészül? Árban nagy a különbség?
Nekem is ilyen helyzetem volt. Az implantátumot választottam. Foghúzás után 2 hónappal ültették be a csavart. Probléma mentesen gyógyult. A beültetéstől 3 hónapot kell várni, akkor vesznek lenyomatot és onnantól elvileg már gyorsan elkészül a fog korona része. Itt még nem tartok. De hamarosan.
150.000 forint volt a csavar. A korona nem tudom még mennyi lesz pontosan.
implantátum.
nem roncsoltatnék szét fogakat pluszban
Ma már lehetséges olyan hidat csináltatni, amivel kevésbé roncsolódik a mellette lévő két fog (inlay híd, vállas csiszolás). Persze így drágább.
Ha a hagyományos híd és az implantátum között kell választani, akkor egyértelműen az utóbbi (ha a feltételeknek megfelelsz).
implantátum.. a híd alatt simán begyulladhat a fog és akkor az egész híd megy a kukába.
Persze implantátumnál is lehet probléma.. de kisebb a kockázat.
Én az implant mellett döntenék
Nekem tegnap került fel a hármas híd 2 implantátum csonkra. A csiszolt fog ugyan úgy tud romlani a híd alatt, mintha nincs rajta kerámia héj. Ha kiesik, gyökérkezelni kell, akkor a mellette lévőt csiszolják, vagy 2 implantátum kell. Az olcsóbb ebben az esetben drágább lehet hosszú távon.
Én Szegeden voltam magánklinikán. 120.000 / implantátum, plusz tavalyi áron 36.000 /fogszakasz.
Hálás vagyok, amiért így sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!