Rágófog pótlására implantátum vagy híd a jobb megoldás?
Bal alsó 6-os fogat kell húzni. El kellene döntenem hogy hidat vagy implantátumot csináltassak helyette. Az orvost kérdeztem de nem foglalt egyértelműen állást egyik mellett sem.
Akinek van tapasztalata ebben kérlek osszátok meg velem, melyiket érdemes és miért. Nektek melyik van, mi az előnye, hátránya.
Köszönöm előre is.
hídhoz le kell csiszolni a két mellette lévő másik (esetleg egészséges) fogat. implantátumhoz nem
a híd gyorsabban elkészül, az implantátumhoz idő kell
ha a két mellette lévő fog is tömve/gyökérkezelve van - és esélyes hamarosan azok pótlása is - , akkor inkább híd
ezeket tedd mind mérlegre. az árát is.
és biztosan jönnek mások is a tapasztalataikkal..
Köszönöm szépen a hasznos hozzászólást. Egy tömött fog van mellette. (nem nagy tömés)
Az árát tudom, de mivel hosszú távra szól ez most nem szempont.
Jobb helyeken (értsd főváros és menőbb városok) készítenek az inlay hidat, amihez nem kell csiszolni, és mivel neked van már tömött fogad a húzott mellett, gyakorlatilag az is bevonható a hídba.
Nem olcsó, és sajnos nem sok helyen csinálják, de jobb, mint a csiszolásos hagyományos híd, kevésbé invazív.
Az 5-ös egy kisőrlő, szóval elvileg jónak kell lennie (amúgy a technikát nem csak őrlőfogakon használják).
Szerintem jobb megoldás, mint a csiszolás, mert az ép fog zománcát nem sértik meg körben (és hát igazából a csiszolt fognak gyakran vége is, hajlamosabb a gyulladásra).
Csak hát az inlay és az onlay drágább, mint a csiszolással előkészített híd (amúgy tömnek is ilyen módszerrel, azt mondják, láthatatlan az ilyen tömés).
A csiszolós módszernél is van egy másik változat, a vállas csiszolás, tán az is kevésbé veszi igénybe a fogat ( [link] ).
Szóval vannak technikák, csak nem mindegy, hol lehet igénybe venni, és mennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!