Az sztk-s fogászat ingyenes?
Azt tudom, hogy vannak bizonyos dolgok, amikért fizetni kell, én úgy emlékszem, egyszer fizettem életemben, úgy rémlik, akkora tömés volt már a fogamban, hogy kvázi fel kellett építeni a fog 2 oldalát, hogy ott maradjon a tömés.
Néhány éve költöztem Budapestre, továbbra is a régi orvosomhoz járok, viszont az utóbbi időben több emberrel is szóba került, és mind kb lehülyézett, hogy én miért nem tudom, hogy az sztk-s fogászaton mindenért fizetni kell. Volt, aki fogkőleszedésért fizetett nemrég, más tömésért. Nekem legalább 6 fogam van gyökérkezelve, nem hitték el, hogy ingyen volt.
Én tudok valamit rosszul?
Nem tudom, hogy az egyes válaszolónak mi érdeke van abban, hogy szánt szándékkal félrevezeti a kérdezőt, de nem először látom, hogy ezt írogatja, miközben körzetes fogorvosként n+1x megírtam már, hogy mi minden tb finanszírozott. Az 5-ös válaszoló linkjében elérhető minden információ, de röviden tömören összefoglalva: minden fogmegtartó kezelés (akármilyen tömés, beleértve az esztétikus töméseket, gyökérkezelések, fogkőlevétel), foghúzás, receptek, ínyt érintő problémák terápiái, szűrés nyilván. Lényegében a fogpótlások azok, amelyekért fizetni kell. Aki ennek ellenkezőjét állítja, mert neki fizetni kellett mondjuk fogkőlevételért, ott 3 probléma állhatott fenn:
1. átverték (amit nem nehéz, például egy ilyen egyes válaszolóhoz hasonló versenyző esetében)
2. az illető nem körzetes orvoshoz ment, nem tudja mi különbség a magán és a tb alapú ellátás között
3. körzetes orvoshoz ment, csak nem a sajátjához, mely esetben a páciens az orvos magánrendelését veszi igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!