Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fájdalmas a fogkő eltávolítás?...

Fájdalmas a fogkő eltávolítás? Érdemes kérni érzéstelenítőt?

Figyelt kérdés

Holnap megyek fogkő leszedésre, nézegettem a fogorvosom weboldalát, és az árlistában ez a két opció van:

- fogkő eltávolítás érzéstelenítő nélkül

- fogkő eltávolítás érzéstelenítve

Én eddig azt hittem ez nem egy fájdalmas beavatkozás... Milyen érzés?

2021. jan. 20. 16:35
A kérdező szavazást indított:
Fájdalmas
Nem fájdalmas
23 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem jelentős a fájdalom. Vannak rosszabb részei, de az is birhato.
2021. jan. 20. 16:42
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Nekem szokott fájni, illetve nem is igazán fáj, csak nagyon kellemetlen, néha már-már bírhatatlan szinten, úgyhogy én nem tudom érzéstelenítés nélkül elviselni. De azt hozzá kell tenni, hogy én autista vagyok, és elég erős szenzoros érzékenységem van szinte minden területen.
2021. jan. 20. 16:46
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Nekem eddig még mindig adott egy kis érzéstelenítőt a fogorvosom.
2021. jan. 20. 16:47
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Nekem egyszer volt, hogy nagyon fájt, de akkor éppen elég érzékenyek voltak az érintett fogaim. Mondjuk lehet, hogy a fogkő miatt is. Ha a körmömmel megkapargattam őket, már az is fájt, nem meglepő, hogy a fogkőleszedés is.

A többi alkalommal, mikor nem állt fenn ez az abnormális érzékenység, nem fájt egyáltalán. Sőt, annyira kellemetlen se volt.

2021. jan. 20. 16:50
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem egyáltalán nem fájdalmas, egy kicsit inkább csikiz. De állítólag vannak, akik szerint fáj.
2021. jan. 20. 16:52
 6/11 Metionin ***** válasza:
63%
Nekem nagyon kellemetlen szokott lenni. Fájdalomnak nem nevezném de rossz.
2021. jan. 20. 17:03
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Én is inkább kellemetlennek mondanám. Legutóbb kicsit fájt, de kicsit gyulladt volt az ínyem, valszeg ezért. És kb 3 percig tartott, ezért biztosan nem kérnék érzéstelenítést, pedig mindenhez szoktam.
2021. jan. 20. 18:12
 8/11 anonim ***** válasza:
58%

Csak akkor fajhat, ha kilatszik a fognyak, mert visszahuzodott az inyed.

Plusz nokent menstruacio elott sokkal erzekenyebb.

En ki szoktam birni, mert valahol faj, de utana mar nem.

2021. jan. 20. 19:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem fáj. Legalább nekem nem fájt, pénteken voltam éppen a fogdokinál kontrolon, szóval friss az emlék. 😀 Engem csak a gép hangja irritált, de 2 perc volt az egész, szóval teljesen okés. Az érzéstelenítő beadása sokkal fájdalmasabb, mint maga a procedúra. Persze én csak a saját nevembem nyilatkozhatok.
2021. jan. 24. 19:41
 10/11 A kérdező kommentje:
Túl estem rajta kedden, nem volt vészes (lidokain sprayvel befújta előtte, meg közben is 2-szer). Viszont rohadt érzékeny lett az egyik fogam, alig tudok enni és inni.
2021. jan. 29. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!