Fogbélgyulladás miatti fájdalomra biztos segítséget jelent az antibiotikum?
Megpróbálták gyökérkezelni, de amint hozzáért az orvos a fúróval majdnem kiugrottam a székből 2 érzéstelenítő után is.
Kaptam antibiotikumot, azt mondták 3 nap alatt csökkennie kell a fájdalomnak, de telefonáljak, ha mégse történne meg.
Ezzel az utóbbival megijesztett. Mi van, ha nem csillapodik, és rettenetes fájdalommal jár a kezelési próbálkozás? Mindenképp megoldható a mai ismeretek mellett, hogy ne ájuljak el a fájdalomtól, ha se antibiotikum se érzéstelenítő nem segít?
Magán rendelő...

Ilyen esetben a húzás nem jár fájdalommal?
Kérdeztem az orvost, de van némi nyelvi akadálya a kommunikációnak és néha szerintem elbeszélünk egymás mellett... Ezt leszámítva elvileg nagyon jó szakember.
Az altatás nagyon tetszene, de van egy "csecsemő" beosztású gátló tényezőm :/

Nyugodtan szedd végig az antibiotikumot. Csökkenti fogja a gyulladást a következő kezelésre.
Nem kell kihúzni a fogadat, azért kezdtek gyokerkezelesbe, mert még menthető :)
Röntgen készült?
Ha nagyon gyulladt a fog, ilyen környezetben az erzestelenito sem tud olyan nagy hatásfokkal mukodni mint pl ha csak egy sima szuvasodast latnak el, és ahhoz kapsz szurit.
Az antibiotikum csökkenteni fogja a gyulladast, jobban hat az érzéstelenítő, kellemesebb lesz a kezelés.
(Fogorvos)
4:
Köszönöm neked is!
Készült röntgen, igen, de azon sehol nem látszik gyulladás, viszont ha az "ízre" hagyatkozok, akkor az alsó-felső ínyem 2/3-a gyulladt már... Szeptember óta szenvedek a dologgal, de senki nem lát semmit sehol, ez az eredmény viszont alátámasztja, hogy tényleg probléma van.
Ígértek egy CT előjegyzést is legutóbb, hátha az többet mutat.
Nagyon remélem, hogy lassan a végére érek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!