Először antibiotikum?
Sajnos az utobbi 3 évben kerültem a fogorvost (tudom nem kellett volna). Nagyon erősen elkezdtek romlani a fogaim. Hol az egyik lyukas a masik félig letörve ami jelenleg nem fáj de volt vele gondom. Alatta az inyem kissé duzzadt. Hétfő délután elkezdett fájni a torkom és a mandulám a bal felemen. Kértem időpontot fogorvoshoz aki csütörtökön 9 kor fogadott volna. De mivel fáj a torkom és a mandulám ezért felhivtam a háziorvost kikértem a véleményét. Mondta mondjan le fájós torokkal ne menjek. Tök érthető. Viszont ma jobban megvizsgáltam a fogaim, mikor láttam hogy hátul a bölcsességfogamnál piros az iny. (felig van kibujva) megtapogattam és nagyon fáj valószínűleg az sugárzik a torkomra és a mandulámra. A háziorvos írt antibiotikumot. Szedjem és utána menjek fogorvoshoz? Vagy először fogorvos és mondja meg ő mi legyen?
Lekezelő stílust nem kérek. Ha nem tudsz tanácsot adni görgess.
Szia. Sajnos a bölcsességfog okozhat ilyen jellegű tüneteket.
Nekem 2 felső bolcsessegfogam szedték ki. Fájt a fogam is ha megnyomtam és a fülem a torkom mandulam is. Sajnos csak akkor múlt el amikor kiszedtek a fogat. Sok helyre kisugaroz a bölcsességfog. Nekem más fogaim is fajtak tőle, fájt a fülem a fejem és az arc csontom is. Ha valóban fáj a bölcsesség fogad akkor sztem menj nyugodtan dokihoz vele. Sőt.. Nekem mikor azt szedték ki adtak ott egy strepsils tablettát is a torkomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!