Kihúzatnátok egy nem fájó bölcsességfogat?
Fogászati ellenőrzésen mondta az orvosom, hogy ki kellene húzni az egyik alsó bölcsességfogam, mert a röntgen azt mutatja hogy belülről szuvasodik. Mivel félig van kinőve (nincs helye), ezért előfordulhat, hogy az íny és a fog közé rendszeresen bemegy a kaja maradék és ott lyuk keletkezhetett.
A fogam nem fáj, semmilyen panaszt nem okoz.
Az orvos szerint ennek ellenére ki kellene műteni. Igaz, utána legalább 3 napig nem dolgozhatok (fizikai munka) és a teljes gyógyulás hetekig tarthat.
Ti bevállalnátok egy ilyen fájdalmas beavatkozást + táppénzt annak ellenére hogy nincs panaszotok? Vagy ráér akkor ha tényleg fáj? Gondolom nem egyből kezd el pokolian fájni...
Köszönöm a válaszokat és hogy időt szántatok rám.
Igazából egy másik fog miatt mentem ellenőrzésre, mert problémát sejtettem. Kiderült, hogy tömést kell cserélni, de nem úszom meg ennyivel, mert az orvos felhivta a figyelmem a bölcsességfogamra.
Belátom hogy igazatok van, csak nagyon félek.
- Azért is, mert nem a fogorvosom műtené ki a fogam, hanem szájsebészhez kell menni akit még nem ismerek (ugyanez a rendelő, csak másik orvos).
- Ráadásul nem sima húzás lesz, mert az ilyen belülről szuvas fogak törékenyek. Különben is nehéz megfogni mert nincs teljesen kinőve. Így vágni és varrni kell, ami nagyon rosszul hangzik.
-pár napig nem tudok majd dolgozni, ami még nem tragédia.. De mekkora lehet az a fájdalom ami miatt nem tudok majd dolgozni? Ettől is nagyon félek.
-Mindezek tetejében, iszonyat erős garatreflexem van, ami miatt nem vagyok benne biztos hogy kibirok egy műtétet a leghátsó fognál. Még a fájdalomnál is jobban félek az öklendezéstől.
Szóval így kellene megbolygatnom egy amúgy nem fájós fogat. Ezért a tétovázás. De értem amit írtatok és igazatok van.
Figyelj, utána fájdalomra kapsz majd gyógyszert. Nem amiatt nem dolgozhatsz, hanem mert fizikai munkát végzel, azt írtad, és pár napot pihenned kell, nehogy elkezdjen vérezni a seb vagy ilyesmi.
Értem, hogy félsz, de próbálj meg inkább attól félni, hogy mi lesz, ha nem csináltatod meg időben. Persze, az ember agya nem így működik, de hátha sikerül meggyőznöd magad.
Nem csak simán félek, hanem teljesen kiborultam ettől. Azt hiszem várok pár napot hogy lenyugodjak, aztán össze szedem magam és bejelentkezek.
Mert amúgy felfogom hogy ez a helyes döntés. Csak minden sejtem tiltakozik ellene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!