Ez a megoldás működhet?
Torlódás van a fogsoromban, több fog összeér.
Emiatt általában szinte mindig ott szuvasodás jön létre.
Mi lenne, ha előre betömné azokat a részeket a doki?
Tehát szétfúrja és azon a kis részen visszaépíti.
Drága kérdező, ha már ennyire gyökerek vagyunk legalább mellekelj egy képet az általad leirt problémáról..
Én sem értem mit kérdezel..
A torlodott fogakon fogselyem és fogszabalyzó tud segíteni. A szuvasodason pedig az alapos száj higiénia.
Sajnos ez nem lenne megoldás, mert a tömött fog is éppúgy tud szuvasodni, mint az ép. Sőt, a töméseket időnként cserélni is kell, és ehhez egyre mélyebbre fúrni (előbb utóbb pedig gyökérkezelni) . Amihez meg egyszer már hozzányúltak, az sérülékenyebb lesz.
Szerintem a legjobb amit tehetsz, ha jó minőségű fogkrémet és fogkefét használsz. Ha befér, akkor a fogköztisztító kefe hatékonyabb, mint a fogselyem. És fél évente fogászati ellenőrzés, szükség esetén fogkő leszedés. Fluoridos Elmex gél hetente használva szintén segíthet.
Egy doki se fogja előre fúrni, tömni a még ép fogat. Ebben biztos vagyok. Fogszabályzó esetleg nem opció nálad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!