Foghúzás vagy újra fogkorona?
Van egy fogam, ami amióta az eszem tudom fáj (persze nem egyfolytában, csak vannak időszakok) Most ezen van egy korona, de már iszonyatosan fáj a fogam alatta, szóval azon gondolkozom, hogy megéri-e kihúzatni? Szerintem ez már sosem fog elmúlni, kis koromban is mindig fájt, de nem látszódott külsőleg semmi. Több antibiotikum kúrát is végig csinaltam (amitóta rajta van a korona), de sajnos egyik sem volt hatásos.
Most újra megröntgenezték és elvileg be van gyulladva. Mindenképp megakarják menteni ezt a fogam, de én nem akarok többet szenvedni vele. Ti mit csinalnátok?
Ha kihúzzák, hallottam, hogy van lehetőség fog hídra, de akkor meg le kell csiszolni a két jó fogamat, hát nem tudom. Implantátumot meg nem szeretnék főleg az ára miatt. (Egyelőre, talán később felnőtt koromban, mikor megtudom rá kereseni a pénzt)
Ja, vagy csináltassak egy új koronát? Csak ugye ez már ésszerűtlennek hangzik, ha először nem jött be, akkor utána sem fog gondolom.
Köszönöm előre is a válaszokat/segítéget!
Erről jut eszembe, lehetett volna itt csinálni egy szavazást. Mostmár mindegy.
Köszönöm! Egyetértek. De még szívesen fogadok véleményeket.
A kérdés: miért fáj a fogad gyerekkorod óta? Rossz helyen van? Rosszul nőtt? valami oka biztos van, azt kéne tudni, és hozzáértő fogorvossal megbeszélni. Beszéld meg a fogorvosoddal, hogy kétségeid vannak, hogy jó lesz-e egyáltalán valaha a fogad, és kérd ki a véleményét, hogy miért lehet érdemes megmenteni!
Ha kihúzatod, akkor elvileg rövid időn belül pótolni kellene valahogy, mert állítólag nem tesz jórt a mellette lévő fogaknak. Ép fogakat lecsiszolni se jó, a korona is pénzbe kerül, pláne 3 fogra.
Kicsit abszúrd, hogy kiskorodban is mindig fájt, hiszen kiskorodban még tejfog volt ott. Vagy az előtte levő tejfog is fájt? Ha a maradandó fog fájt, mikor kezdett fájni?
Azért ezeket a részletkérdéseket jó lenne rendesen átbeszélni fogorvossal.
Begyulladni sem gyullad be csak úgy magától.
A gyökérkezelés pedig kifejezetten jót tehet.
Meg kell becsülni amíg megmenthető egy fog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!