Miért fáj még mindig az új fogkorona alatt a fogam?
Igazából már nem is olyan új, de az a lényeg, hogy már háromszor visszamentem a (magán)fogorvoshoz, (miután megcsinálta a koronát) mert fájt a fogkorona alatt a fogam. Kétszer lecsiszolt belőle utoljára meg annyit mondott, hogy szedjek egy pár napig cataflam-ot, de az sem segített.
Véleményeket szeretnék kérni, hogy mitévő legyek, egyszerűen nem tudom.
Húzassam ki az egészet? Mert már nagyon unom, hogy ezzel a fogammal csak a gond van. Volt röntgenezve is, de azt mondta a fogorvos, hogy minden jó.
Még egy kérdésem lenne: nem volt még gyökér kezelve ez a fog, lehet ez a probléma? Meg ezt lehet utólag is? Vagy tényleg húzassam ki és kész, vagy menjek Sztk-ba
Köszönöm előre is a válaszokat, segítséget!
Menj másik orvoshoz,egy másodvélemény nem árt.
Mi is jártunk így,a korona alatt fájt a fog aztán szájsebészeten derült ki,hogy a gyökér csúcsa van begyulladva. Ha azon dokin múlik még mindig fájna,vagy már nem lenne fog.
Oké, köszönöm. És ezt lehet utólag is, nem tudom milyen egy gyökérkezelés.
Rendben, köszönöm! Igazából már voltam egy másik magándokinál is, csak ő úgy elrontotta a tömést, hogy azért kellett korona (amit már más csinált, ekkor váltottam)
Hu, és mi lett a megoldás, nagyon kíváncsi vagyok. Gyökérkezelés?
Nem. Antibiotikumot és Flectort kellett szedni,gyulladásban volt.
Ami nagyon gáz volt az egészben,hogy egy komplett hidat szedett le azzal az indokkal,hogy cserélni kell mert alatta az íny biztos sorvadtabb lett és a fog nem úgy áll ezért fáj,mert nyomja.
Mint utólag kiderült nem is lett volna szükség újra,csak jó sok pénzbe került :(
Több oka is lehet az érzékenységnek.
1. Magas a korona, és mivel ott hamarabb érintkezik, túlterhelődik a fog, ezért érzékeny lesz. Megoldása, hogy el kell venni a magasságból. leírásod alapján eddig ezt csinálta a fogorvos.
2. Csiszolás után néhány hétig/hónapig érzékeny lehet a fog, ez is teljesen normális, ennek fokozatosan enyhülnie kell. Esetleg Sensodyne fogkrém használatával segíthetsz az érékenységen.
3. Nem zár jól a korona. Még élő fogaknál előfordulhat, hogy amennyiben a fogmű nem zár rendesen a nyaki részen, a lecsiszolt dentin érzékeny hidegre-melegre.
4. Elhalt a fog. A csiszolás egy trauma a fog számára, előfordulhat, hogy elhal. Ilyenkor a gyökércsúcs környékén alakul ki egy gyulladás, amit gyökérkezeléssel lehet csak megszüntetni. Koronán keresztül is lehet gyökérkezelni a fogat. A gyulladás röntgenen látszik, mivel már készült róla röntgen, nem gondolnám, hogy ez a probléma.
Szerintem semmiképpen se húzasd ki azt a foat, utána kell járni mi okozza a problémát és aszerint kezelni.
Egy dentálhigiénikus
Az szép. Nekem a cataflam-ot mondta a fogorvos, de utána úgyanúgy fájt és mostmár érzékeny is:/
Köszönöm szépen a segítséget!
Szerintem akkor vagy a 3as vagy a 4es lesz.
(Sajnos én azt is el tudom képzelni, hogy gyulladt a fog és ez látszódott is a röntgenen-en, csak nem mondta el, mert a röntgent én nem néztem meg - de ne legyünk ilyen negatívak)
Vagy azóta jobban begyulladt.
Mondjuk az sem hangzik jól ha nem zár jól a korona, gondolom akkor cserélni kell.
Elmegyek, akkor kideríteni.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!