Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 17 tb által támogatott fogszab...

17 tb által támogatott fogszabályzás? + kérdések

Figyelt kérdés

Júliusban töltöttem a 17-et. A tb támogatja még a fogszabályzásom, vagy igaz, hogy 16 alatt kell elkezdeni a kezelést?

Úgy hallottam, van valami olyan, hogy amíg a középiskolai tanulmányok folynak, addig támogatja a tb. Tehát ha még gimis vagyok, de már 18, akkor még támogatja a kezelést?

Illetve ha elkezdem, felrakjuk most, 17 évesen, de nyilván 18-ra nem lesz kész, akkor 18 felett kell valamit fizetnem?

Köszönöm szépen a válaszaitokat, sokat segítenek majd. Sajnos elég nagy zűrzavar van a fejemben.

2020. dec. 22. 21:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Elvileg ha meg 18 eves korod elott kezditek, akkor tamogatjak vegig. Szerintem ez nem kozepiskolahoz van kotve, hanem eletkorhoz. Voltal mar orvosnal? A fogaid rendben vannak, nem kell huzni, keszult rontgen, minta stb? A varolistara mar felkerultel? Csak mert en allami helyen 1 evet vartam a fogszabalyzomra :/

Ha meg semmi nem tortent, fogat is kene huzni, stb, akkor lehet, hogy ki fogsz csuszni az idobol. Alapbol mire az orvoshoz idopontot kaptam, az volt 2 honap, es akkor meg csak virus sem volt.

2020. dec. 22. 21:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Voltunk már, akkor azt mondta, hogy gondoljam át megéri e nekem ennyi pénzt és fájdalmat adni, hogy szép legyen. Akkor lebeszélt, mert szerinte nem csúnya (hegyes szemfogaim vannak es egymáson lévő metszőfogaim). Akkor azt mondta nem akar nekem fogat húzni, remélem ez marad is.
2020. dec. 22. 21:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Hat, akkor meg elegge az elejen vagy... remeljuk nalatok nem ekkora a varolista. Majd a rontgen utan kiderul, hogy peldaul a bolcsessegfogaid sorsa mi lesz, remeljuk nem kell oket kimuteni. Nekem sajnos meg ez is kellett, mert alapbol rossz helyen voltak, es ha kinottek volna, akkor ugyanugy osszetorlodtak volna a fogaim, mint fogszabalyzo elott.
2020. dec. 22. 22:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Ha a bölcsességfogam ki kell műteni, akkor valószínű, ha nem lenne fogszabim akkor is ki kellene, mert akkor még jobban tolná össze a fogaimat, igaz?

Egyébként akkor azt mondta, hogy mivel alul nincs meg a két hatos fogam így a két bölcsességfogat be lehetne húzni a hetes helyére, a hetest pedig a hatos helyére.

Neked mi a tapasztalatod, újból belevágnál?

2020. dec. 22. 22:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, fogszabalyzo nelkul is ki kene muteni, ha rossz helyen van. Nem bantam meg,megeri.
2020. dec. 22. 23:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyébként, ha elmegyünk a konzultációra és kiszámolják mennyi lenne, ha befizetjük onnan kezdve megy a röntgen stb, akkor már a folyamat elkezdődött és ha 18 éves leszek mire felrakják a fogszabit akkor is támogat a tb, mert elkezdtük, vagy csak akkor, ha a készülék fel is kerül 18 alatt?
2020. dec. 23. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!