Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha van elég pénzem megtehetem,...

Ha van elég pénzem megtehetem, hogy kiszedetem az összes fogamat és implantátumot tetetek mindegyik helyére?

Figyelt kérdés

Alapvetően nincs rossz fogam, de folyton csak a baj van velük rosszabb mintha porcelánból lennének, bármi bajuk van kényesek, fájnak, törnek, lyukadnak, pattannak stb. Az evolúció legrosszabb találmánya, tényleg csak a baj van velük. Hálát lehet adni az égnek, fél évig van olyan állapot, hogy éppen nincs baj egyikkel sem. Nem fogorvoshoz rohangálásra szeretném költeni a pénzem meg az időm Évente tízezreket kell kidobni az ablakon miattuk, hogy rendbe legyenek. Nem lenne sokkal olcsóbb az összeset kiszedni, és implantálni mindet? Ráadásul életkorral kiesnek, szóval egy protkót így is kell csináltatni. Nem egyszerűbb akkor már elejét venni a problémáknak és végig implantálni?

(Nem kell a megkéne mosni és hasonlók. Tiszta, rendezett az összes, és épp nincs bajom egyikkel sem. Csak felmerült az ötlet, mivel tudom hogy amilyen nyomorékok, pár hónap múlva úgyis adódik valami.)

2020. nov. 4. 17:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
" utána nem kell rá költeni már." Na ez, igy ebben a formában nem igaz!!! Nem örök életüek!! Az iny pl. egészen gyorsan változik és ha nem akarsz borzasztoan kinézni akkor azokat ujitani kell.
2020. nov. 4. 18:23
 12/20 anonim ***** válasza:

Helló!

Én is rossz fogazatu vagyok!Az orvos elösszőr megmenteni akarja,próbálja!Azt ajánlja elsőnek

Ha "normális" strapabíró implantátumokat és fogakat akarsz, mind helyett az akár simán 2M felett is lehet! Én javításra és koronára költöttem 1M-t nem rég!

+Nem mindenkinek fogadja el a szervezete az implantátum néhány fajtáját úgy pedig nagyon megviseli a szervezetet!

Utánna kell jól nézni,hogy mi számodra a jobb!

31F

2020. nov. 4. 18:28
 13/20 anonim ***** válasza:

12-esnek igaza van.

Van olyan ismerősöm akinek 2 év alatt 6 (!!) implantátumot csináltak, olyan gyorsan regenerálódott és gyógyult, míg a másik ismerősöm majdnem ugyanennyi ideig szenvedett 1 implantátummal, mert egyszerűen nem gyógyult meg rendesen és nem tudták folyatni.

2020. nov. 4. 19:02
 14/20 anonim ***** válasza:
Ahhoz dr Mengele praxisaba kellene jarnod. Ez nem igy megy.
2020. nov. 4. 19:09
 15/20 A kérdező kommentje:
:/ Akkor szenvedek vele életem végéig. Bár a műfogsor még mindig ott van, az meg olcsóbb is XD
2020. nov. 4. 19:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 hátsó fogamat kéne pótolni és erre is ~600 ezret mondott a doki, szóval elég húzós árak vannak. :(
2020. nov. 4. 19:43
 17/20 anonim ***** válasza:

Van olyan implantátum, ami akár a teljes életre szól. Még mindig olcsóbb, mint ha mind egyesével csináltatnád. Kérdés, hogy az életminőséged javulásához tényleg szükség van-e erre. Vannak állapotfelmérések, amik pár ezer forintért elmondják, mire van szükséged. Bár saját tapasztalat, hogy sokszor bármit is csinálsz, ha ott az a fránya genetika...

Bár a műtét súlyos milliókba kerül, az implantátumok csontosodására fiatalon jóval nagyobb a sansz. Ha tényleg gáz van, akkor viszont kb. egy hét alatt el lehet jutni odáig, hogy minden okés, és jöhet a gyógyulás... Hidd el. Elég friss a tapasztalatom.

2020. nov. 16. 21:23
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó még annyit, hogy nem feltétlen szabad abba se beletörődni, ha a doki genetikára hivatkozva passzol le! Nekem is romlottak hátul a fogaim, pedig vigyáztam rájuk, később magánban derült ki, hogy az egyik olyan pocsékul lett betömve (konkrétan lyukat hagyott a tömésen), hogy lett alatta egy óriási ciszta, és már csak húzni lehetett. Még szerencse, hogy csak egy kisőrlő volt. Az se csoda, miért romlottak hátul, szoros nagyon a fogsorom, sima mosás nálam kb. semmit se ér, ínygyulladásom volt a franc se tudja, milyen sokáig, de persze SZTK-ban erről se szóltak egy szót se. Most fogszabályzóm lesz újra (sajnos a bölcsességfogak összetorlaszoltak mindent), kiszedetem a maradék kettő bölcsességfogaimat és amióta fogselymezek rendesen megszűntek a korábbi problémák. Persze erőltetni kell, volt, hogy beleszakadt (annyira nincs hely a fogak közt), de pár nap alatt elmúlt a gyulladás, és így vettem észre, hogy nem csoda, hogy romlottak, én évekig csak azt hittem, hogy rendesen ápolva vannak. Ebben tényleg csak az a szomorú, hogy állandóan dokihoz jártam, és soha, egy szóval nem mondták volna, hogy ínygyulladásom van, arról már nem is beszélve, hogy az a dokinő csinált pocsék tömést, akihez gyerekkorom óta járok, de még a komplett családom is. Ezt csak azért írtam le, mert tapasztalat bizonyos dokiknak genetikára hivatkozni, holott lehet, hogy ők végeztek pocsék munkát.
2020. nov. 17. 11:52
 19/20 anonim ***** válasza:

17es vagyok.

Elég sajnálatos, amit leírtál:(

Tudod, sok doki a pénzre megy. Amikor jön a "mentsük meg" dolog. Te örülsz, mint majom a farkának, hogy "de jó, majd akkor a csodadoki megmenti a fogam"... pedig sok esetben a megoldás pont nem a megmentés, hanem a kihúzás. A megmentett fogak ugyanis képesek a körülötte lévő fogakban, azok gyökerein is kárt tenni. Viszont lehet jobb, amikor kihúzzák, és a mellette lévő fogak már nem veszélyeztetettek.

Igazad van a genetikával kapcsolatban. De van, amikor tényleg a genetika befolyásol. Amikor bármit teszel, de kvázi "el van döntve", hogy rosszak lesznek idővel a fogaid. Én így értettem.

2020. nov. 17. 19:33
 20/20 anonim ***** válasza:
Ez a doki teljesen korrekt magándoktornő, a brutálisan cisztás fogat nyilván kihúzta, ahogy a felesleges bölcsességfogaimat is (ebből még lesz kettő). Nyilván nem két Forint, de nem is pénzsóvár, rendesen időt szán rám, kérdezhetek bármennyit, szolgálatkész, nem látod rajta azt, hogy már egy ártatlan kérdésen is a szemeit forgatná, ahogy sok már orvos ezt simán megteszi, sőt, még ki is oktat. Idővel mindenki fogazata romlik, és lehet, hogy bizonyos embereknek gyakrabban kell járni ellenőrzésre, de egy lelkiismeretes orvos súlyos eseteket leszámítva nem húz ki fogakat. Évek óta magánba járok, a különbség óriási. Amúgy az én esetemben pl. szabad szemmel volt látható, hogy az sztk-s orvos egy óriási lyukat hagyott a tömésem oldalán, szóval cseppet sem volt meglepő sajnos a cisztásodás. Nem szabad hagyni magunkat, számtalan esetben igenis az orvosok azok, akik a saját pocsék munkájukat / hanyagságukat mentegetik ilyen szövegekkel!
2020. nov. 17. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!