Ha van elég pénzem megtehetem, hogy kiszedetem az összes fogamat és implantátumot tetetek mindegyik helyére?
Alapvetően nincs rossz fogam, de folyton csak a baj van velük rosszabb mintha porcelánból lennének, bármi bajuk van kényesek, fájnak, törnek, lyukadnak, pattannak stb. Az evolúció legrosszabb találmánya, tényleg csak a baj van velük. Hálát lehet adni az égnek, fél évig van olyan állapot, hogy éppen nincs baj egyikkel sem. Nem fogorvoshoz rohangálásra szeretném költeni a pénzem meg az időm Évente tízezreket kell kidobni az ablakon miattuk, hogy rendbe legyenek. Nem lenne sokkal olcsóbb az összeset kiszedni, és implantálni mindet? Ráadásul életkorral kiesnek, szóval egy protkót így is kell csináltatni. Nem egyszerűbb akkor már elejét venni a problémáknak és végig implantálni?
(Nem kell a megkéne mosni és hasonlók. Tiszta, rendezett az összes, és épp nincs bajom egyikkel sem. Csak felmerült az ötlet, mivel tudom hogy amilyen nyomorékok, pár hónap múlva úgyis adódik valami.)
Helló!
Én is rossz fogazatu vagyok!Az orvos elösszőr megmenteni akarja,próbálja!Azt ajánlja elsőnek
Ha "normális" strapabíró implantátumokat és fogakat akarsz, mind helyett az akár simán 2M felett is lehet! Én javításra és koronára költöttem 1M-t nem rég!
+Nem mindenkinek fogadja el a szervezete az implantátum néhány fajtáját úgy pedig nagyon megviseli a szervezetet!
Utánna kell jól nézni,hogy mi számodra a jobb!
31F
12-esnek igaza van.
Van olyan ismerősöm akinek 2 év alatt 6 (!!) implantátumot csináltak, olyan gyorsan regenerálódott és gyógyult, míg a másik ismerősöm majdnem ugyanennyi ideig szenvedett 1 implantátummal, mert egyszerűen nem gyógyult meg rendesen és nem tudták folyatni.
Van olyan implantátum, ami akár a teljes életre szól. Még mindig olcsóbb, mint ha mind egyesével csináltatnád. Kérdés, hogy az életminőséged javulásához tényleg szükség van-e erre. Vannak állapotfelmérések, amik pár ezer forintért elmondják, mire van szükséged. Bár saját tapasztalat, hogy sokszor bármit is csinálsz, ha ott az a fránya genetika...
Bár a műtét súlyos milliókba kerül, az implantátumok csontosodására fiatalon jóval nagyobb a sansz. Ha tényleg gáz van, akkor viszont kb. egy hét alatt el lehet jutni odáig, hogy minden okés, és jöhet a gyógyulás... Hidd el. Elég friss a tapasztalatom.
17es vagyok.
Elég sajnálatos, amit leírtál:(
Tudod, sok doki a pénzre megy. Amikor jön a "mentsük meg" dolog. Te örülsz, mint majom a farkának, hogy "de jó, majd akkor a csodadoki megmenti a fogam"... pedig sok esetben a megoldás pont nem a megmentés, hanem a kihúzás. A megmentett fogak ugyanis képesek a körülötte lévő fogakban, azok gyökerein is kárt tenni. Viszont lehet jobb, amikor kihúzzák, és a mellette lévő fogak már nem veszélyeztetettek.
Igazad van a genetikával kapcsolatban. De van, amikor tényleg a genetika befolyásol. Amikor bármit teszel, de kvázi "el van döntve", hogy rosszak lesznek idővel a fogaid. Én így értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!