Mit lehet tenni, ha genetikailag rosszak a fogaim?
Egész életemben nagyon hajlamosak voltak a fogaim szuvasodásra.
Hiába mosok napi 2-3-szor fogat, hiába mosok megfelelő technikával fogat. (volt, hogy UV fénnyel nézték a fogmosásomat, és tényleg jól mosok fogat).
Nem eszek naponta, de még csak hetente sem édeset.
A vérképem rendben, cukor és inzulinszintem is rendben van. De egyszerűen szuvasodnak a fogaim.
25 éves vagyok és 10 tömött fogam van, annyira elkeserítő.
Bárkinek bármi tipp? :(
Szia! Esetleg fel rakatni héjat a fogaidra? Hogy kevésbé sérüljenek.
Valamint, kivárod étkezések utána a 15 percet a fogmosással? Elvileg akkor normalizálódik a pH a szájban, addig csak sérted a fogaidat.
Gyerekkorodban is ugyanilyen fontos volt a szájápolás?
Akkor hogy táplálkoztál? Most mit fogyasztasz átlagosan egy nap? 2 étkezés között (mondjuk reggeli és tízórai) előfordul, hogy sima vizen kívűl fogyasztasz bármit? Egy falat szendvicset, egy teát stb? Mennyi szénhidrátot fogyasztasz?
Gyerekkoromban csak napi egyszer mostam fogat lefekvés előtt. Akkoriban nem táplálkoztam kimondottan egészégesen, úgy ettem, mint egy tinédzser; szendvics, chips és az a főtt kaja, ami volt otthon.
Amióta egyetemista lettem pedig minden makronutrienst fedez a táplálkozásom, sok zöldséget eszek. Reggelihez és ebédhez szoktam lassan felszívódó szénhidrátot fogyasztani. Vizen kívül, heti 3-4-szer reggelente reggeli után közvetlenül kávét fogyasztok, ami után 15-20 perccel szoktam megejteni a reggeli fogmosásomat.
Reggeli és ebéd között nem szoktam enni semmit, kivéve, ha edzeni megyek délre, mert akkor előtte megeszek egy banánt.
Napi 120 gramm szénhidrátot, 102 gramm fehérjét és 81 gramm zsírt fogyasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!