Akinek 23 évesen még egy fogát sem kellett betömni, de rengeteg csokit eszik amúgy, ott már benne van hogy genetikailag jók a fogai?
Figyelt kérdés
2017. jan. 30. 21:11
1/3 anonim válasza:
Részben igen. De akármennyi csokit is megehet az illető, ha utána eltávolíja a lepedéket a fogról. Ugyanis a szuvasodás a baktériumok által a lepedék feldolgozása során a fogra bocsátott sav oldó hatásának következménye. Ha nincs lepedék, nincs tápláléka a baktériumoknak, így hát nem is tudnak táplálkozni, vagyis savat sem termelnek.
2/3 anonim válasza:
Nekem nem volt még lyukas fogam, 24 éves vagyok. Én mindig fogat mosok reggel és este, este nem is eszek utána semmit, még gyümölcsöt se
3/3 anonim válasza:
Persze, benne, de az nem jelenti azt, hogy nem kezdenek el romlani akár jövő héten, vagy most, csak még nincs érezhető tünete.
Nem azon múlik, hogy mennyi csokit eszel, hanem hogy mennyire tartod tisztán a fogaidat. Ha pl a cukros csoki órákig rajta van, az káros akkor is, ha csak 2 kockát ettél. Megehetsz te egy táblával is, ha utána rövid időn belül eltávolítod a lepedéket a fogaidról.
22 éves vagyok, szerencsére még egy fogamat se kellett tömni, pedig régebben elég sok édessége, csokit, cukrot megettem. Az utóbbi időben már nem vagyok édesszájú, és ha eszek is valami édességet, pl egy kis csokit, utána nagyon zavar, hogy érzem a fogaimon rátapadva azt az édes cuccot.
Fogmosás után ne egyél ne igyál semmit, csak vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!