Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tudok csinálni a hányinger...

Mit tudok csinálni a hányingerrel fogtömés közben?

Figyelt kérdés
Már attól hányingerem van, hogy az összes eszköz, amit használ, vizet spriccel. Az ízétől is rosszul vagyok, ami keveredik a gumikesztyű szagával, de ez még hagyján... Eléggé elöl tömött egy rágófogat, de így is mindig a torkomba spriccelt valahogy a víz és öklendeznem kellett sokszor, ami nem csak engem, hanem a doktornőt is zavarta valószínűleg. Folyt a könnyem is végig az erőlködéstől. Ráadásul most hátul fogja tömni a legutolsó fogam... Nem tudom, hogy fogom kibírni, úgy még több víz, csiszoláskor tömőanyag, stb. fog a torkomba menni. Azt olvastam most, hogy 1-2 mg Frontin segíthet, ez igaz? Már bármit megpróbálnék, mert ott fent 2 vagy 3 lyuk is van, szóval több alkalomról is lenne szó.
2020. okt. 3. 00:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Tudom, de fogtömésnél miért adna a torkába??? 😂
2020. okt. 3. 14:25
 12/19 A kérdező kommentje:

A torokérzéstelenítést a 4. válaszolónak írtam.

"Nem lesz hányingered, ha érzéstelenít. :). Olyankor a torkodat se érzed."

Nem vagyok teljesen hülye, nyilván nem gondoltam, hogy a torokba nyomnak érzéstelenítőt... Mint írtam, kétszer voltam tömetni, tudom, hogy ínybe és állkapocsba adják... Atyaég.

Nem vagyok taknyos, ezt sem tudom, hogy honnan vetted. Valószínűleg orrsövényferdülésem van, aludni is csak nyitott szájjal tudok, mert nem kapok elég levegőt az orromon. B*szhatom az orrcseppet.

A kezeléstől nem félnék, ha nem tudnám, hogy megint irdatlan hányingerem lesz, mint mindig.

Na mindegy, látom, direkt jönnek ilyen értetlen válaszok.

2020. okt. 3. 14:25
 13/19 anonim ***** válasza:
74%
11: Azért, mert nem akarja hogy öklendezzen közbe:D
2020. okt. 3. 14:30
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
És nem injekciót ad, hanem csak a sprayvel ráfúj. :D az nem olyan komoly. Nekem volt bölcsesség fog műtétnél annyira lemeztelenítették hogy a torkomat se éreztem. :D
2020. okt. 3. 14:32
 15/19 A kérdező kommentje:
14-es, ez SZTK-s vagy magán fogászaton volt? Nekem egyszer se mondta, hogy van ilyen lehetőség, pedig biztosan élnék vele.
2020. okt. 3. 14:45
 16/19 anonim ***** válasza:
40%
Én sose kértem, hogy csináljon ilyet, mert nincs ilyen problémám, mint neked. Nem is félek a fogászattol és tök nyugodtan tudok relaxálni, sokszor még érzéstelenítő sem kell, de szerintem ez amiatt van, mert többször voltam magánba olyan fogásznál, ahol mindig anélkül csinálta, csak ha nagy gáz van akkor ad be. De igazából igaza is van. A tömésem 90%-nál nem kell érzésteleníteni, mert amit fúr az 1 perc alatt megvan és maximum a fúrás fájdalmas, de az is pár pillanat az egész és a fogfájáshoz képest kibírható dolog. :D De, ha szólsz, hogy neked ilyen önklendezős hányinger problémád van akkor minden orvos megoldja ezt vagy legalábbis tudjon róla ... az orvosok előtt nem kell semmit sem eltitkolni.
2020. okt. 3. 15:09
 17/19 A kérdező kommentje:

Szerencsés vagy. Nekem a múltkor injekciók után is eléggé fájt a fúrás (kiesett a tömés, gondolom már nagyon mélyre kellett fúrnia). Adott még egy injekciót, az meg kb. akkora kezdett el hatni, mire hazaértem, konkrétan a nyálam is kifolyt a számból, annyira elzsibbadt az egész arcom.

Nem fájt/fáj egyik fogam sem, amit betömtek, vagy tömésre vár, csak megelőzésképp mentem el orvoshoz és akkor derült ki, hogy lyukasak.

Legközelebb jelezni fogom, de mégis olyan kínos, hogy ezzel húzom az idejüket... Vagy nem tudom, lehet csak én érzem annak.

2020. okt. 3. 15:18
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed. Megelőzés fontos.
2020. okt. 3. 17:24
 19/19 anonim ***** válasza:
Én is ezzel a gonddal küzdök.
2020. nov. 1. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!