Mit tudok csinálni a hányingerrel fogtömés közben?
Nálam öklendezősebb páciens szerintem nincsen. És tényleg nem oldható meg önfegyelemmel. Az öklendezés reflex miatt van és nem igazán lehet elnyomni ha jön. Megelőzni viszont igen.
A nyugtató segíthet, nekem a Seduxen vált be erre. (nme is lehet a lidocainnal bármelyiket, de lehet rosszul tudom)
+ edzened kellene magad. Tapasztalod ki melyek a kritikus pontok a szájüregedben és minden nap ingereld őket fogkefével. Tartsd ott a fogkefét ameddig csak tudod. Nem baj ha öklendezel, otthon lehet. Minden alkalommal próbáld az előzőnél tovább ott tartani a fogkefét. Előbb utóbb csökken a reflex.
Nem a torkoadat piszkálja, vagy nyúl le... Nem értem, hogyan öklendeznél.
Nekem mikor anno gyerekorvosnál mikor a torkomra mélyen lenyúlt, hogy megmutassam, mindig öklendeztem, de a fogorvos nem a manduládat nézi, hogy öklendezni kelljen.
Milyen víz spriccel amúgy? Alkalmaz nyálelszívót?
Most voltam kétszer tömetni, előtte kétszer húzatni bölcsességfogat, de sose érzéstelenítette a torkomat.
Daedalon lesz, ha más nem.
Na ennek még utána kell járnom, hogy mi alkalmazható a lidocainnal együtt. Az a baj, hogy alapól hányásfóbiás vagyok, szóval az, hogy önként öklendezzek, az maga a rémálom. :(
A gyerek és a felnőtt orvosnál is mindig hányingerem volt, amikor lenyúlt, de most ugyanez a helyzet az oda fröcskölő vízzel. Van nyálelszívó, de az mindig a nyelvem alá van berakva, így csomó vizet le kell nyelnem, ami odakerül. Vizet spriccel a fúró is pl, meg gyakorlatilag minden, amit használ, amikor csiszolja a végén a tömést és peregnek le a darabok is majdnem megfulladok/elhányom magam.
Valószínűleg az is közrejátszik amúgy, hogy az orromon eléggé korlátozottan kapok levegőt, pedig mindig kitisztítom előtte...
Érzéstelenítse a torkodat? Hogy mi? 😂😂😂😂😂😂
Torkodba nem nyomnak érzéstelenítőt, baszki, meg is fulladnál! Azt az ínyedbe, állkapcsodva adják, hogy ne érezd a fájdalmat. Ha fáj, szólni kell!
Kitisztítod az orrodat?? Jobb esetben az ember kifújja, ha taknyos. Betegen meg nem járunk fogorvoshoz, pláne nem ilyenlor. Nálunk adatlapot is ki kell tölteni! Egyébként orrcsepp! De menj el fül-orr-gégészetre, ha tényleg nem kapsz levegőt. Nekem háromszor törték be az orrom, én is a szájamon veszem a levegőt, de nem öklendezem!
Szerintem ez inkább pszichés alapú lesz nálad, magától a kezeléstől félsz!
"Torkodba nem nyomnak érzéstelenítőt, baszki, meg is fulladnál! "
Gyomortükrözésnél is használnak ilyet. Mandulaműtétnél is. De hagyjuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!