A gyökérkezelés vagy a bölcsességfog húzás fáj jobban? Melyik a kellemetlenebb?
Almát a körtével tipikus esete.
2 foghúzás sem hasonlítható össze, nemhogy 2 teljesen különböző kezelés. Gyökérkezelésnél nem mindegy milyen fogról van szó, mi a diagnózis, tehát mi miatt kell gyökérkezelni. Egy véletlenül felfedezett, tünetmentesen elhalt metszőfog gyökérkezelése gyors és teljesen fájdalommentes, ehhez képest egy impaktálódott alsó bölcsfog íny alól való kibányászása csontelvétellel olyan kontrasztos, mi a benőtt köröm vs. nagy hasi műtét. Ha egy felső hátsó fogadban fogbélgyulladás van, ami önmagában is fájdalmas, gyakran nem zsibbasztható el 100%osan és az ember érzi a kezelést, ami mivel hátsó fog, nemhogy több gyökerű és jóval tovább is tart emiatt a kezelése, mint egy egy gyökerű metszőfognál, de a hozzáférés nehézsége is nagyban lassítja és nehezíti is a kezelést. Ehhez képest van az a bölcsfog, ami kb pont olyan komplikált húzás, mint egy bármilyen más fogé, gyakorlatilag a műszer kibontásától addig a pontig, amíg ráharapsz egy bucira vérzéscsillapítás miatt nagyjából 25 mp telik el . Nem említhető a 2 együtt,
Nekem alsó bölcsességfogat húztak, nem fért ki, a doki 20 percig rángatta. Semmit nem éreztem akkor, utána kellett 3 hétig Cataflamot szednem.
Felső bölcsességfog 30 másodperc volt.
Bölcsességfogat nem szokás gyökérkezelni szerintem. Nehéz hozzáférni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!