Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Elmozdult egy kicsit a verdugo...

Elmozdult egy kicsit a verdugo, komoly baj lesz ebből?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Szerdán húzták a gyulladt fogam. Szépen gyógyult, még nem az előbb tüsszentettem es kissé elmozdult a vérdugó. Ahogy láttam az eleje is kicsot megsérült. Nagyon félek, hogy ez súlyos, nem gyógyul majs be rendesen a fogam helye. És ami a legfőbb, hogy emiatt nagyon fog fájni. Nagyon nagyon félek, mert mielőtt ki lett húzva 2 napot szenvedtem, sírtam minden bajom volt. Nagyon vigyáztam arra hogy a verdugonak semmi baja ne legyen. Erre most egy fél millimétert elmozdult. Szerintem az eleje is megsérült. Nagyon félek hogy reggelre ez fajni fog vagy hasonló. Valakinek tortent mar ilyen? Begyulladt utana a hely? Mit csinált? Reggel irok a dokinak hogy mi legyen stb. De nagyon remélem hogy ebből nem lesz baj. Valaki tud segíteni?

2020. szept. 24. 01:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem esett ki,akkor ne izgulj. Ha kiesik azt észreveszed,egyrészt lyuk marad a helyén,másrészt megint intenzíven vérezne .

A tetejéből ha kisebb darabok kijönnek az nem gond.

Egyébként ha kiesik sem súlyos gond,bár fájdalmas az tény akár 2 hétig is ,és macerás mert naponta kell járni ilyen gyógyszeres gézcsík cserére amit beleraknak,de nyugodj meg,azt is át lehet vészelni fájdalomcsillapítokkal .

Ha kiesett azt észre fogod venni,mert intenzív és nem múló fájdalommal jár ,de látni tükörben is ,szóval nyugodj meg szerintem és ne piszkáld a nyelveddel,ne rágj azon az oldalon és óvatosan tisztítsd körülötte fogkefével,akkor nem lesz gond.

2020. szept. 24. 01:49
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi. Nem esett ki. Néhol fehéres. Anyának megmutattam ő azt mondta nem lesz baj szépén gyógyul. A dokitól úgyis kapok antibiotikumot mert még nem múlt el a duzzanat az arcomról. De tüsszentettem és elmozdult ez a cucc és kicsit ilyen véres színű lett de nem folyik, meg semmi ilyen. Olyan mintha látszódna a lyuk. De nem tudom. Csak kicsit stresszelek, hogy csak szerdán lett kihúzva és már ilyen. Normális e ez vagy hasonló. De antibiotikummal megelőzhető, hogy ki se alakuljon a csonthártya gyulladás és ne fertőződjön el a seb igaz?

Alig eszek, inkább kis falatokat, nem merem ott a környékét mosni, óvatosan iszok nehogy baja legyen. Csak már előre félek, hogy fájdalmaim lesznek.

2020. szept. 24. 01:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el amit anyukádmondott és ne stresszelj, nekem már esett ki vérdugó hátsó fognál a rágás miatt, pedig másik oldalon ettem, és attól még szépen begyógyult a seb, csak kicsit lassabban tűnt el a mély lyuk.
2020. szept. 24. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!