Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kofferdam használata okozhat...

Kofferdam használata okozhat hányingert?

Figyelt kérdés
Új fogorvosom van és kofferdam izolálással fogja gyökérkezelni a fogam. (rágófog alul) Ilyen eszközt nálam még nem alkalmaztak. Mivel elég öklendezős vagyok így félek hogy ez a gumilepedő még inkább rásegítene a hányingerre. Vagy éppen ettől lenne jobb a helyzet? Mik a tapasztalatok?

2020. szept. 15. 15:21
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nos a felhelyezést nagyon rosszul viseltem. Különösen az a fém kapocs ijesztett meg. Utána öklendeztem, pánikoltam és borzalmas volt hogy nem tudtam beszélni. Viszont a doktornő kedvesen de határozottan elmondta hogy mivel jár ha nyál megy a fogamba. Magyarázott sok mindent. Már nem emlékszem még mi mindent de amíg rá figyeltem rájöttem hogy minden rendben, kapok levegőt és hányni se fogok. :) szóval utána már simán ment és még jobb is volt így mert nem volt para hog valami a torkomba esik vagy folyik.
2020. szept. 21. 18:30
 12/20 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök! Ügyes voltál!!!
2020. szept. 21. 19:01
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. szept. 21. 19:10
 14/20 anonim ***** válasza:

Csak a fémkapcsok látványa miatt öklendeztél, vagy a felhelyezés is előidézte?

Hasonló cipőben járok én is, nehezen bírom a fogászati kezeléseket.

2020. nov. 28. 04:14
 15/20 A kérdező kommentje:

Amikor rátette a fogamra akkor nekem az rossz érzés volt. Mert akkor rájöttem hogy ez szoros, és ha nem lehet csak úgy gyorsan levenni amikor rosszul vagyok, akkor behányok vagy megfulladok és pánikoltam ettől.

De végül nem volt olyan szörnyű az egész. A felhelyezés rossz mert sokat nyúlkálnak a szádban. Nálam hozzá ért olyan részekhez is amitől öklendeztem. De ez elmúlt amint készen volt.

2020. nov. 28. 04:28
 16/20 anonim ***** válasza:

Köszönöm a választ!

Dolgozunk ezen az öklendezés dolgon, több-kevesebb sikerrel. De a röntgen is borzasztó élmény volt, úgyhogy szerintem a kafferdamnál sem úszom meg. :(

2020. nov. 28. 19:08
 17/20 A kérdező kommentje:

A röntgen nekem csak úgy megy, ha el vagyok érzéstelenítve. Ugyanígy a kofferdam is.

Múltkor felső fog esetében egyik sem sikerült mert ugye ott kisebb terület van elzsibbasztva. Sajnos az a fog kezeletlen maradt.

Amúgy nem értem ám hogy a 21. században műfogakat tudnak beültetni az álkapocsba de egy kis öklendezéssel nem tud mit kezdeni a tudomány.

2020. nov. 29. 04:37
 18/20 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek!

Az éber szedáció egy vagyon, de a bölcsességfog eltávolításnál lehet, hogy nem lesz más megoldás.

2020. nov. 29. 09:54
 19/20 A kérdező kommentje:

Két alsó bölcsességfog eltávolítás, egy gyökérkezelés (felső hetes) és egy implantátum beültetés áll előttem. Gondolatod hogy kétségbe vagyok esve. Ezek mind öklendezős helyen vannak. :(

Minden egyebet, ami nem jár öklendezéssel már megcsináltattam. Tehát még azt se mondhatom hogy félelem miatt van.

A szedálás egy vagyon lenne mert ezeket nem lehet egyszerre csinálni. Bár két lépésben talán már igen (2-2 probléma oldalanként).

2020. nov. 29. 12:23
 20/20 anonim ***** válasza:

Elhiszem. :(

Hasonlóan vagyok én is. Nem a fájdalomtól félek, hanem a matatástól.

2020. nov. 30. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!