Szerintetek egyszerre vetessem ki a jobb alsó+fölső bölcsességfogaimat vagy inkább ne?
Figyelt kérdés
Félek, hogy túl sok lenne az a fájdalom, ha 2 db-ot egyszerre vetetnék ki. Ràadásul műteni, vésni kell.
Viszont jó lenne egyszerre túl lenni rajta... van itt olyan, aki egyszerre 2-őt műttetett ki?
2020. szept. 5. 19:19
1/17 anonim válasza:
Egyszerre kizárt, hogy két bölcsesség fogat kiműtenek.
2/17 A kérdező kommentje:
Pedig szoktak... 2-t ha ugyanazon az oldalon vannak nem altatában, négyet viszont azt hiszem csak altatásban .
2020. szept. 5. 19:28
3/17 anonim válasza:
Nézd, amíg kiveszik, úgyis érzéstelenítenek. Inkább lelkileg megterhelő a vésést stb. hallgatni. Utána viszont ugyanannyi ideig fogsz szenvedni a sebbel, de csak 1x.
De mások lehet, hogy okosabbat írnak, én csak "elméleti szakember" vagyok, még semmit nem kellett csinálni egyik bölcsességfogammal sem.
4/17 anonim válasza:
Egyszerre tobbfele nem fognak injekciot beadni. Csak ha egymas mellett lennenek, lehetne megoldani. De meg akkor sem erne meg. Hiaba hangzik ugy, hogy egyszerre letudtad, ketszer annyira fajna utana.
5/17 anonim válasza:
Szia. Nekem igaz 2 különböző oldalról szedték ki de különböző időben. Viszont a bal felső bolcsessegfog mellett 2 foggal van egy rossz törött fogam. És nem engedték egyszerre mert műtét és nem tudni mennyi ideig tart kiszedni. Az egyik bölcsesség fogam majd egy óra volt a másik 25 perc. De elég komplikált esetek a műtétek ezért kevésbé vállalják az egyszerre történő eltávolítást.
6/17 anonim válasza:
Nekem úgy szedtek ki két bölcsességfogat egyszerre, hogy a felső egy sima, kb. 3-5 perces húzás volt, az alsó egy a doki szerint igen komplikált és nehézkes műtét (fog teljesen az íny alatt, ferdén, nekidőlve az előtte lévőnek, rajta az idegen a gyökere). Az alsóval kezdte, ami végül nehezebb lett annál is, mint gondolta, egy óránál többet küzdöttünk csak azzal. Őszintén szólva utána a felső húzása semmi se volt, de az is biztos, hogy ha ott is műteni kell, akkor sem a doki, sem én nem vállaltam volna be. Így tehát engem egyszerre két teljesen különböző helyen is érzéstelenítettek, semmi gond nem volt belőle. Utólag örülök is, hogy egyszerre túl vagyok rajta, a másik oldalon külön ki lett szedve a felső és még vár rám az alsó, sokkal jobb volt egyszerre. Ha viszont extrább lett volna a felső is, nem bírom ki. (Pedig a dokim nem vés, csontfúrót használ, a szuri beadását alul meg sem éreztem, maga a beavatkozás kellemetlen, nem fáj, a legrosszabb része nekem az volt, hogy feszítették szét oldalirányban a számat, szóval inkább csak a stressz meg a kimerültség miatt nem bírtam volna.)
7/17 A kérdező kommentje:
Fuh. Ugyanigy van alul nekem is a fogam, mint ahogy leirtad! utana mennyire fajt?
2020. szept. 14. 19:32
8/17 anonim válasza:
Nem akarlak feleslegesen biztatni, utána fáj. Nekem a dokim azt mondta, hogy az alsó annyira fog fájni, hogy a felsőt meg sem érzem. Igaza volt. Feldagadt az arcom és kb. 3-4 napig fájdalomcsillapító nélkül nagyon fájt. Fájdalomcsillapítóval elviselhető volt (nekem a doki írt fel vényköteleset), de azért úgy sem kellemes. Egy héttel utána szedte ki a varratokat, addig nem tudtam túl sok mindent enni, utána jobb lett, de most sem az igazi még. A duzzanatot belül érzem még mindig, harapásnál, rágásnál fáj az állkapocscsontom. Viszont, hogy egy kicsit biztassalak is, nem ez az általános, a férjemnek 20 perc alatt kint volt érzéstelenítéssel, varrással a szintén ferde, íny alatti, alsó bölcsességfoga, nekem darabolta a fogat és a gyökere borzasztóan szenvedősen jött ki, ezért volt ilyen rossz. Ha kevesebb csontot kell kiszedni és esetleg egyben kijön a fog vagy csak nem nagyon kampós a gyökere, nem ennyire rossz sem közben, sem utána. Tényleg nem hiszem, hogy az én esetem az általános, a doki is a legrosszabbak közé sorolta, pedig 10+ év tapasztalata áll mögötte. Drukkolok, hogy könnyebben túl legyél rajta!
9/17 A kérdező kommentje:
Huh, köszi! Milyen fájdalom csillapítót írt fel? Cataflam?
2020. szept. 16. 09:24
10/17 anonim válasza:
Flector por, de a cataflamot is felajánlotta. Azt mondta, a hatóanyaga ugyanaz. Elég nagy dózisú antibiotikumot is kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!