Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kinek mennyi foga hiányzik és...

Kinek mennyi foga hiányzik és mennyi idős?

Figyelt kérdés
De őszintén. Hogy élitek meg, ha több? Bölcsességfogak kinőttek?Kellett húzni azt is?
2020. aug. 12. 18:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
41 éves vagyok 4 fogam hiányzik. Bölcsesség 3-ból 4
2020. aug. 12. 18:49
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
33 vagyok, minden fogam megvan. Két alsó bölcsesség fogat előbb utóbb húzni kell majd mert már növekedés közben szuvasodni kezdtek. Ez még úgy belefér lelkileg. + két gyökérkezelt fogam van. Azokat nem szeretném elveszíteni. Ettől tartok kissé.
2020. aug. 12. 19:34
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
27 vagyok, kettőt húztak már.
2020. aug. 12. 22:19
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
30 vagyok, most szedték ki a 2 felső bölcsességfogam. De nekem is sajnos noves közben is szuvasodik az alsó is. Így előbb utóbb annak is búcsút mondhatok. A többi fogam meg van, csak sima tömesem van.
2020. aug. 13. 17:55
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Azóta elvesztettem az egyik gyökérkezelt fogam. A szóval egy fog mínusz.
2020. nov. 17. 03:06
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekem már 3 hiányzik, pedig csak 23 vagyok. Az egyiket meggondolatlanságból hagytam kihúzatni nagyon fiatalon, pedig az még menthető lett volna. (nagyon fájt és csak arra tudtam gondolni, hogy szűnjön meg a fájdalom) Ezen kívül van több, amin korona van és 2 gyökérkezelt is, meg egy csomó tömött. Sajnos mindig az édesség volt a gyenge pontom és a fogmosási technikámmal is voltak gondok. Mostanában váltottam elektromos fogkefére és próbálok mindent megtenni, hogy ne romoljanak tovább, szájvizet, fogselymet is mindig használok+nem iszok cukros szénsavas üdítőket, a kávét is csak szívószállal. Genetika is közbejátszhat, mert a családomban másoknak is rossz volt a foga. (meg mindenki édesszájú) De persze én vagyok a fő hibás és nagyon bánom már, hogy sokszor hanyag voltam. :(
2020. nov. 17. 22:39
 7/17 anonim ***** válasza:
77%

Én 24 vagyok, nekem egy van kihúzva szuvasodás miatt, meg még egy a fogszabályzó miatt.

Az összes 6-os, 7-es és bölcsességfogam tömött.

Nekem sajnos a szüleim nem törődtek kicaiként a fogaimmal és hiába írták be évekig, hogy be kellene tömetni, anyám szerint a hatos fogak kiesnek még, milyen hülye a fogorvos... Kisiskolásként meg nem mehettem magam... Az lett a vége, hogy az egyiket ki kellett húzni, a többi meg full tömés.. De ez anyám hülyesége, meg az is, hogy nem kellett fogat mosni, sőt le is cseszett érte. A mai napig amúgy...

De nekem a hátsó fogaim felülete alapból lyukasan nő ki, nem erős, azonnal kilyukad...

Meg alapból én is szeretem az édeset, de kb. 14 éves korom óta figyelek rá...

2021. febr. 7. 13:27
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
+60F vagyok. 5 fogam hiányzik, de mindet gyermek-, llletve fiatal felnőttkoromban húzták ki. 40 éve csak fogkő-eltávolítás miatt keresem el a fogorvost.
2021. febr. 7. 14:21
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen...Ha anyám nem 10 éves koromban visz el fogorvoshoz, hanem jóval előbb, akkor ma nem lenne ennyi amalgámmal tömött fogam. Egyet már akkor gyökérkezelni kellett, azt csak koronával tudták megmenteni 30 éves korom körül, mert kettétört. Emiatt kellett a mellette levő épet is lecsiszoltatni, mert így tudták megoldani, hogy szép és szimmetrikus legyen a két első koronám.

A többi fogam, amivel nagy gondjaim vannak, mind az elhanyagolt gyerekkori fogaim, amiket csak az amalgám tartott egybe és most, hogy 30 év után kezd az amalgám kipattogzani, elválni, hiába cseréltetem ki, közben a fogaim repednek, az új tömés alatt fájnak, már látom, hogy ezeket is hamarosan gyökérkezelni kell.

Szerencsére eddig még nem hiányzik egy fogam se, ami fontos lenne. Egyet vagy kettőt húztak akkor gyerekkoromban, egyrészt mert annyira lyukas volt, másrészt mert fogszabályzás miatt amúgy is ki kellett volna húzni. Keskeny az állkapcsom, másként nem fértek volna el a fogaim. Ezt legalább megköszönhetem anyámnak, ehhez még nem volt késő, időben elvitt fogászatra és nem lett farkasfogam.

De ha időben betömeti a lyukas fogaimat, ma 40 éves fejjel nem kéne azon agyalnom, mi lesz, ha menthetetlen lesz e meglévő 4-5 amalgámtömött fogam.

Mondjuk anyámnál még mindig jobban jártam, ő ennyi idős korában vesztette el az összes fogát.

2021. febr. 8. 02:21
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nekem fájtak. Hetedikes voltam, mikor fákt, anyám nem engedte, hogy elmenjek vele... Mert az tejfog, kiesik..

Szembeszállni nem lehetett vele, hiába írták be évekig előtte... Boltba nem mehettél el akkoriban magad, meg is tudta volna. Az volt, amit anyád mondott. Egyébként még felnőttként is ezt csinálja...

Egyet kihúztak, egyen korona van, egy most tört le... Nekem is amalgám van benne....

Nálunk konkrétan le voltál baszva, ha fogat mostál, csak akkor kell, ha megyünk valahova.

2021. febr. 8. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!