Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi a fene lehet ez a szájban?

Mi a fene lehet ez a szájban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom milyen az afta, de ez nem annak tűnik.

Voltam IgG teszten, tejérzékeny vagyok, de figyelek a diétára, ez nemrég derült ki. Voltak néha ilyen kis rózsaszín foltok a számban, ezt akkor annak tudtam be.

Ma az ínyemen megjelent egy piros folt. Nem dudorodik ki, ha odanyúlok nyelvemmel olyan érzés, mintha horzsolás lenne. Nem fehér a közepe, nem fáj különösebben. Étel sérthette csak fel a hártyát?

Kezdek besz@arni, mert hipochonder vagyok és mivel érzékenységem miatt hasi panaszaim vannak mindenhol a crohnról olvasok és most nagyon megijedtem.

2020. aug. 10. 23:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Hát az egész úgy kezdődött 2 hónapja, hogy azt hittem beettem valami fertőzést. De annyira mégsem volt durva, így nem értettem mi van mert ugye fertőzésnél az ember fut a wcre napi többször, nekem nem ilyen volt, csak lágy széklet volt.

Már több mint egy hete eltartott, majd pár napos szünet és jött vissza. Na ekkor mentem el dokimhoz, aki intoleranciát mondott hogy arra gyanús. Elmentem IgG tesztre, ott jött ki tejre pozitív és tojásra enyhén pozitív. Addig is hullámvasút szerűen jobb és rosszabb volt. Mikor kiderült mi a bajom, 2 héten át jól voltam mert elhagytam, meg nem foglalkoztam vele annyit. Legutóbbi menstruációmkor ment a hasam, az megijesztett, de elmúlt. Most meg szombaton véletlenül olyan sütivel kínáltak, amiben volt vaj (utólag szóltak) és hétfőn lettem tőle szarul, megijesztett hogy mi van ha valami ilyesmi mert hogy így visszajön napokra. Sőt olyan is volt, hogy egy napon belül változott. Reggel még lágy, estére normáls széklet.

Online endomedixnél konzultáltam egy gasztróssal, leírtam mi a gond és ő nem gyanakodna rá azt mondta, más oka van. Tehát dióhéjban napi egy, de lágy széklet, néha hasi diszkomfort, meg a számban időszakosan ezek a dolgok.

2020. aug. 11. 09:47
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem hogy mi a problem..?

Hát kijött neked egy ételérzékenység, ahogy azt orvosod igy gyanította. Elhagytad és jobb lett. Na ilyen cronnal eleve nincsen én nem tudok róla, pláne hogy napokra jön vissza vagy egy nap változgat a dolog vagy hát nem is tudom.. Menstruáció alatt borul a bélflóra,hormonok stb. sokaknak megy a hasa közben. Ettél tejeset, porszem ment a gépezetbe, intoleranciánál napokkal később szoktak jelentkezni a tünetek van akinél akár egy héttel. Lehet én vagyok szűk látókörű, de szerintem tényleg hipochonder vagy.

2020. aug. 11. 09:56
 13/14 anonim ***** válasza:
77%
Leletedet visszavitted a dokidhoz? Mert szerintem az ő szavai is kellenének, hogy lenyugodj. Elküld dietetikushoz és majd ő megmondja mire mennyire kell figyelni. Amíg hiba csúszik a diétába ez vissza fog jönni és igen, akár kis mennyiségtől is.
2020. aug. 11. 09:59
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Leírtak alapján ez nem afta. Az fáj és fehér/sárga közepe van, minimum egy hétig marad ha nem több.

Nem eszel/iszol te túl keveset/nem fogytál le az érzékenységed miatt? Mert akkor a zsírban oldódó vitaminok nem szívódnak fel és attól lehet ilyen. Pl. B vitaminok hiánya, de K és A is okoz ilyet. Vigyél be több tápanyagot, igyál sokat és ne stresszelj ezen!

2020. aug. 11. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!