Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi a fene lehet ez a szájban?

Mi a fene lehet ez a szájban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom milyen az afta, de ez nem annak tűnik.

Voltam IgG teszten, tejérzékeny vagyok, de figyelek a diétára, ez nemrég derült ki. Voltak néha ilyen kis rózsaszín foltok a számban, ezt akkor annak tudtam be.

Ma az ínyemen megjelent egy piros folt. Nem dudorodik ki, ha odanyúlok nyelvemmel olyan érzés, mintha horzsolás lenne. Nem fehér a közepe, nem fáj különösebben. Étel sérthette csak fel a hártyát?

Kezdek besz@arni, mert hipochonder vagyok és mivel érzékenységem miatt hasi panaszaim vannak mindenhol a crohnról olvasok és most nagyon megijedtem.

2020. aug. 10. 23:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
14%
Crohntól ne félj, az nem szereti, ha stresszelnek. Vizsgáltasd ki magad! Ellenben ha Crohnos vagy, az hamar kiderül, egyél 1 mákostésztát! Ha másnap a kórházban vagy, akkor ja, crohnos vagy.
2020. aug. 10. 23:26
 2/14 A kérdező kommentje:
Túl reagálom akkor, ez biztos.. Mert már több hónapja hogy kezdődtek tünetek és nem rosszabbodott, sőt, ugyebár kijött nekem egy tejfehérje érzékenység tesztből. Ismerek crohnost ő nagyon durván szarul volt szegény, csak mindentől rettenetesen meg tudok ijedni, pedig lehet candidám van "csak", vagy az érzékenység váltja ki.
2020. aug. 10. 23:34
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt crohnos barátnőm, mire kiderült, majdnem megmurderlt. Láttam, hogy mit csinál az a betegség, arra rájössz, hogy nagy a baj, mert az ételek felétől olyan szinten beteg leszel, hogy no comment. Plussz, krónikus fáradtsággal kelsz a napok felében, stb. Nem hiszem, hogy az lennél :D
2020. aug. 10. 23:36
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem az nyugi. Az egy nagyon brutál betegség, rég kórházban lennél. Szerintem lehet nem is függ össze a kettő, csak te összekötöd a szálakat, meg pánikolsz ettől nyugi. A nyálkahártya nagyon érzékeny, egy kenyérdarab fel tud belül karcolni. Amíg meg érzékenységed volt, valszeg az okozott neked foltokat, mert az tud ilyet ahogy az allergia is.

Piros foltot én úgy tudom, hogy hámsérülés okoz. Ilyen durva betegségek azok fekélyesedéseket okoznak, ami baromira fáj és ronda.

2020. aug. 10. 23:40
 5/14 A kérdező kommentje:
Aha értem akkor leállok tényleg, mert már mindenki kikészül körülöttem, hogy kombinálok.. (: túlzottan is figyelgetem már magam szerintem, lehet eddig is voltak random foltok a számban, csak már szinte keresem és pánikolok ha látok valamit.
2020. aug. 10. 23:45
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az utobbi evekben, esetleg C-vitamin vagy mas hiany miatt pizza, piritos rendszeresen osszekaristolja a szajpadlasomat. Ragozastol a szam oldala horzsolodik le. Rendesen taplalkozom, de valamiert hianybetegsegeim lehetnek, bar mindig kuraszeruen szedek is sokmindent.

Esetleg hasonlo okok?

2020. aug. 10. 23:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mondtak vitamin hiányt, hogy lehet attól. Egyedül báres c vitamint szedek. De valóban inkább sérülésnek tűnnek ezek, elgondolkodtató. Ilyen kis piros horzsolásnak.
2020. aug. 10. 23:58
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Szóval lehet neked is ez okozza kérdező. Nekem is az volt. Ha kihagytál pár kaját kísérletezések alatt, attól már simán lehet. Vagy ha fogytál ebben és vékony vagy.
2020. aug. 10. 23:59
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes lenne egyébként pszichológust felkeresni, súlyosnak tűnik a szorongásod
2020. aug. 11. 08:27
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

#9 igen, azon is elkéne gondolkozni. Már csak azért is, mert az egész jelenség mögött állhat a szorongás, a szájsebek mögött is, mert a stressz gyengíti az immunrendszert. Ugye a stressz hormonokat szabadít fel, a hormonváltozás meg kijöhet így (ahogy a pattanások is) szerintem te nagyon félsz.. Nyugalomban/ha napokig nem kattogsz rajta nem vagy jobban?

Megkérdezhetem, hogy milyen más tünetek miatt gondolnál te egyből erre a betegségre?

2020. aug. 11. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!