Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi a különbség egy magán és...

Zsinga kérdése:

Mi a különbség egy magán és egy állami fogorvos között?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nagyon nagy eséllyel gyökérkezelni kell a hátsó rágófogamat, már 2x voltam állami fogorvosnál aki betömte viszont a hidegre ugyanugy érzékeny és ha rágok vele akkor is fáj, illetve rágás nélkül is sajog, ezért feltételezem, hogy bevan gyulladva, már gyökérkezelték a jobb hátsó fogamat 2 éve akkor is hasonló problémákkal küzdöttem ezért gondolom, hogy ezt is gyökérkezelni kell, csak az a baj, hogy ez a fogam sokkal jobban fáj és már amikor elsőnek betömte is elég rosszul nézett ki, szürkés árnyalata volt, és fúrásnál is majd nem hogy elviselhetetlen volt a fájdalom, 2 éve is fájt a gyökérkezelés, de a tömés sosem fájt még ennyire, else tudom képzelni a gyökérkezelés fájdalmát ennél a fogamnál, ezért gondoltam magán fogorvosra, hogy modernebb eszközökkel esetleg fájdalommentesebb kezelést ellehet-e érni? Tapasztalatokat szeretnék kérni, illetve gondoltam már bódításos kezelésre is, mindenképpen fájdalommentesen szeretném megcsináltatni ezt a fogamat és hajlandó vagyok fizetni is érte nagyobb összeget, csak hogy ne kelljen éreznem. Tudom, hogy esetleg a kihúzással jobban járnám, de mivel rágófogamról van szó, ezzel nem szeretnék érni.

2020. aug. 6. 15:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, természetesen körzeti orvosok közt is van különbség, de pl ahol én lakom óva intenek a körzeti és szajsebeszeti ellatastol. Szó szerint hentesnek nevezik meg az orvosokat. Sajnos nem egyszer volt benne tapasztalatom. Tény és való hogy van jó és lelkiismeretes körzeti orvos is de ha a településen nincs jó hírneve a dokiknak akkor érdemesebb maganra bízni magunkat. Hidd el rossz mikor az ember rossz tapasztalatok és élmények miatt retteg elmenni a fogorvoshoz. Én ilyet korzetinel tapasztaltam ahol meg egy sima tömés is marha fájdalmas volt, de magánban meg a műtéti és a legbonyolultabb beavatkozás amire szükségem volt is teljesen fájdalom mentes volt akár gyulladt volt a fog akár nem.
2020. aug. 6. 18:21
 12/19 anonim ***** válasza:
Én már többször váltottam lakhelyet életem során az országban, családilag is meg szoktuk beszélni a tapasztalatokat (szüleim pl máshol élnek és nekük is volt több problémájuk az elmúlt éveben fogorvossal), nekem csak jó tapasztalatom volt, az ellátásnak ugyanolyannak kell lennie. És egy egy urban legend, hogy húznak gyökérkezelés helyett. Most járt egy orkonom gyökérkezelésre. Szerintem nincs különbség , ezt általában is igy gondolom magán és nem magán között, valamiből az orvosnak is élnie kell, pláne azon az életszinvonalon, amin az orvosok szoktak, azért van a magánrendelés.
2020. aug. 6. 18:25
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szóval én úgy gondolom, hogy nincs különbség az orvosok között. Lehet, hogy van ritka kivétel, de abszolút nme azt tapasztalom, hogy akár magán és körzeti akár körzeti és körzeti között bármi különbség lenne. Nekik ez a munkájuk. Nem kontárkodhatnak, akkor jogi felelősségrevonás és praxis beszüntetése lenne a büntetésük, ezt senki nem kockáztatná.
2020. aug. 6. 18:27
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó. Sajnos nálam többször elofordult hogy nem hat az érzéstelenítés megfelelően és ha kérek se kapok. Ha félsz esetleg semmi kedvesség, megnyugtatas.

Na magánban ilyen gond nincs.

2020. aug. 6. 18:32
 15/19 anonim ***** válasza:
És lehet a munkájukat ugyanúgy végzik de az ellátás minősége sokszor megkülönböztetheto.
2020. aug. 6. 18:33
 16/19 anonim ***** válasza:
Értme, hogy nem kedveled a körzetis fogorvosod, csak leirtma, hogy szerintem félrement eléggé ez a téma, mart alapvetően semmi különbség nincs országos szinten mgaán és körzeti fogorvos munkája között. Mivel ugyanazok a technológiák állnak rendelkezésre, nem is nagyon tudnának mást csinálni a pácienssel. Persze ez a TBtámogatott kezelésekre vonatkozik, azért sok minden van, amit csak pénzért lehet megcsináltatni. Szerintem amiről a kérdező irt, egy körzetis fogorvos simán megcsinálja ingyen, ugyanúgy, mint egy magánorvos pénzért.
2020. aug. 6. 18:38
 17/19 anonim ***** válasza:
53%
Érzéstelenités nélkül nem dolgozhatnak..az elég kellemetlen lenne.
2020. aug. 6. 18:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Persze én is megertem amit te írsz, és el is fogadom. Csak sajnos van a másik véglet is, én is csak azt írtam hogy a munkájuk ugyanaz csak nem mindegy ki hogy milyen módon végzi 😊

Örülnek ha a fogaim nem egy vagyonba kerülnének de sajnos nálam más opció nincs mert igen érzéstelenítés nélkül nem dolgozhat, de itt a fogorvos jobban tudja hogy hat e nekem az érzéstelenítő vagy sem.

2020. aug. 6. 18:42
 19/19 anonim ***** válasza:

Sajnos körzeti fogorvosokkal eddig inkább csak negatív tapasztalataim voltak, emiatt kialakult bennem a rettegés a fogorvostól. Jelenleg magánrendelőbe járok, és kezd a félelmem elmúlni.

Mivel sokszor költöztem, így több állami fogászaton is jártam már. Volt köztük jobb és rosszabb szakember, kedvesebb és kevésbé empatikus is. Pont úgy mint a magán fogászaton.

De két dolog mindegyikben közös volt: 1. nem volt idejük tisztességesen elmagyarázni a kezelés folyamatát, vagy éppen meghallgatni magát a panaszt. 2. rohadtul spóroltak az érzéstelenítővel. És ami miatt a félelmem kialakult az az, hogy el sem hitte a doki hogy nekem fáj. Még akkor sem amikor már a könnyem lejött. Ettől nagyon nem éreztem magam biztonságban.

Magánrendelőben a doki mindent elmagyaráz és ha csak kicsit is érzem a kezelést már kapom is az újabb szurit.

2020. aug. 7. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!