Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egy héten hányszor kezelhet a...

Egy héten hányszor kezelhet a fogorvos?

Figyelt kérdés

Szerdán elmentem a fogászatra mert volt egy lyukas fogam ami fájt, azt mondta a fogorvos hogy gyökér kezelésre szorul,meg is csinálta még az nap. és jövő hét keddre adot időpontot ismét be tömte aznap is. aztán kaptam még egy időpontot véglegesen be tömte rá egy hétre.volt még egy fogam amit régen be volt tömve és ki tört azt mondta pénteken menjek be és kihúza egy 5 ős ért, úgy is volt ki húzta! Aztán jövő hét keddre adót egy idő pontot ismét az első fogamat be kellett tömni.megcsinalta erre rá két napra elkezdett fájni amit legelsonek be tömött fogat de csak akkor fáj ha rá harapok... eddig nem fájt, gondoltam vissza megyek ma csütörtökön de a sok injekciótol már egy kicsit be dagat az arcom (tényleg csak egy kicsit, szinten nem is látszik) de annak ellenére 3 helyen is fáj ahol melybre szúrta az injekciós tűt.. gondoltam vissza megyek keddre hátha elmúlna addigra a fájdalom. Az első fogam érzékeny...a hátsó meg csak akkor ha rá harapok....az lenne a kérdésem hogy nem adót egy kicsit rövid időpontokat amik egymás között között teltek el napok? És még az lenne a kérdésem hogy szerintetek ki fogja húzni a fogamat amit 3 héttel ezelőtt be tömött? Vagy esetleg azért fájhat mert felül jön a bölcsesség fogam?

Előre is köszönöm válaszokat,ha helytelenül írtam bocsi telóról vagyok! Megértést köszönöm.

2020. aug. 6. 13:39
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja és még egyszer meg is jelent valami hólyag a számmban de pár óra alatt el is múlt..ez lehet attól mert oda csípte a számat véletlenül? Vagy esetleg lidocain váltota ki? Nem vagyok allergiás az érzéstelenítőre
2020. aug. 6. 13:46
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg hetente max 2x mehetsz.

De ha ennyire fájdalmas a dokid, lehet másikaz kellene keresned.

Nekem nagyon gyenge a fájdalom küszöböm, és a fogaim nagyon rosszak illetve nagyon fosok a fogorvosoktól. 5-6 fogorvosnál voltam mire találtam olyat, akinél az injekció se annyira fáj és tényleg mosolyogva jövök ki tőle.

2020. aug. 6. 13:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Igaz nekem műtét volt (bölcsességfog) de majd egy hónapot várnom kellett a húzasok között.

Mindkettő felső volt. Persze más a műtéti eltávolítás gyógyulási ideje is mint a tömés sima húzás. De sztem elég sűrűn kellett menned.

Nekem pl azt mondta hogy amíg gyógyul a húzott fog nem csinálja meg a tömést a másikon mert a sebbe bele mehet bármi baci.

2020. aug. 6. 16:03
 4/14 A kérdező kommentje:
Hát akkor ezzek szerint nagyon gyorsan ott fogom hagyni a jelenlegi fogorvost mert konkrétan kéz mosás nélkül turkált a számba és még ilyen fúró szerű valamivel még véletlenül bele fúrt abba fog helyére ahol ki húzta a múltkor a fogamat!(persze ez akkor nem fájt,de biztos hogy nehezíti a fog seb gyógyulását szerintem)
2020. aug. 6. 18:16
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Magán orvosrol van szó egyébként?
2020. aug. 6. 18:23
 6/14 A kérdező kommentje:
Én megértem hogy kesztyű nélkül könnybe dolgozni,de a higiéniát nem lenne szabad elhanyagolni.ezért most lehet hogy be van az gyuladva a ìnnyem pont (e)miatt!
2020. aug. 6. 18:26
 7/14 A kérdező kommentje:
Amúgy körzeti fogorvos, természetesen nem várom el hogy ingyen csinálja hiszen neki is munka, de ki szoktam fizetni amennyit kér!
2020. aug. 6. 18:27
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Már bocsi, de körzeti orvosnak miért fizetsz? Mert a magán oké szabadon választod és fizetsz a szolgaltatasokert, de korzetinel miért fizetsz? Kapja ő is a fizetését.
2020. aug. 6. 18:30
 9/14 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom hogy a végtelenségig nem csinálja ingyen,az első fogamat amit be tömött és fáj,azt ingyen csinálta.azóta adtam neki egy 20 ast az eddigi munkájáért!
2020. aug. 6. 18:32
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyenről nem tudok, persze a körzeti orvosnak is van amiért fizetni kell, de a fogmegtarto kezelés és húzás én úgy tudom ingyenes.

Fehér tömés pótlás stb az természetesen nála is pénz. De ha ennyit már kifizettel ide, a magán orvosnál is tuti benne van ennyiben de jo kezekben vagy és általában jó munkát végeznek. Én azt tanácsolom többet ide nehogy fizess de inkább el se menj ilyen orvoshoz.

2020. aug. 6. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!