Aki fogszabis vagy volt válaszolna pár kérdésemre?
Aki magánban csináltatta mennyi idő telt el az első konzultációtol,lenyomatveteltől vagy a fogak rendbetétele között? Mennyi volt a fogszabályzó?Amikor időpontot kértetek mennyi időre kaptatok időpontot?Mennyi volt a konzultáció és az állítás?
Milyen az első napok a fogszabi felrakása után? Hány percig tartott a felrakás? Milyen fogkefét és fogkrémet használtok?Milyen gyakran kell menni állítani?
Aki magánban csináltatta mennyi idő telt el az első konzultációtol,lenyomatveteltől vagy a fogak rendbetétele között? Felrakásig kb fél év, de még nem rakta teljesen rendbe. Ja, és az én példám nem általános, másoknak 1-2-3 hónap nagyjából, nekem egyéb okok miatt sokat csúszott
Mennyi volt a fogszabályzó?
Külföldön csináltatom, így ez szerintem nem releváns
Amikor időpontot kértetek mennyi időre kaptatok időpontot?
Nagyjából két hét
Mennyi volt a konzultáció és az állítás?
Konzultáció 15 perc, állítás mindig más. Van, hogy csak rápillant, van, hogy ezt-azt ragaszt, gumit vagy ívet cserél, ilyenkor nyilván hosszabb idő (15-20 percnél sosem több)
Milyen az első napok a fogszabi felrakása után?
Semmi különös, hamar megszoktam. Az elején volt egy olyan érzésem, hogy nem férek el a számban, de az is gyorsan elmúlt. Illetve picit húzott, de ki lehetett bírni
Hány percig tartott a felrakás?
15? Tovább tartott megírni a számlát
Milyen fogkefét és fogkrémet használtok?
Amilyet felrakás előtt. Illetve vettem fogszabályzós fogkefét, amit elég ritkán használok, és egycsomósat, amit szintén
Milyen gyakran kell menni állítani?
Nagyjából havonta
Rögtön a második alkalommal felraktam lenyomat nélkül. A fogszabályzó összesen 160-180 ezer volt. Kb három hétre rá mehettünk először. A konzultáció egy ezres volt. Az állítás 6000.
Első napokban fáj, de nem mindenkinek. A felrakás ugye egyszer alul és egyszer felül, szóval kétszer fél óra. Háromféle fogkefét használok. (Normál. Olyat amivel a braceteket kefélem körbe, plusz egy nem tudom leírni milyet.) Fogkrémet csak a normális fogkefén használok. Amúgy azt amit eddig is. 3 hetente megyek állítani.
16 éves fogszabályzós lány
Első alkalommal kb 1 honapra kaptam időpontot, rögtön megtörtént a nyomatvétel és kaptam egy beutalót röntgenre. Nem emlekszem, mennyit fizettem ekkor. Ez volt március 10 körül. Ezután valamikor április végén tudtam elmenni röntgenre (8000 Ft volt). Június közepen rakták fel a felső ívet, tegnapelőtt az alsót és egy harapásemelőt. Így most összezárni nem tudom a fogsoromat, turmixon és krémlevesen élek. Már a felső ívhez kaptam egy kis neszesszert, benne 5 féle fogkefével és a viasszal. Pár nap után ehhez vettem egy szájzuhanyt (Philips, 26000 Ft), amivel lényegesen könnyebbé vált a tisztálkodás.
A fogszabalyzó 180000-be került ívenként. A felrakásért, harapásemelőért, fogkefékért nem számoltak fel külön pénzt, 6 hét múlva megyek ellenőrzésre, azt még nem tudom, mennyibe fog kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!