Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Aki fogszabis vagy volt...

Aki fogszabis vagy volt válaszolna pár kérdésemre?

Figyelt kérdés

Aki magánban csináltatta mennyi idő telt el az első konzultációtol,lenyomatveteltől vagy a fogak rendbetétele között? Mennyi volt a fogszabályzó?Amikor időpontot kértetek mennyi időre kaptatok időpontot?Mennyi volt a konzultáció és az állítás?

Milyen az első napok a fogszabi felrakása után? Hány percig tartott a felrakás? Milyen fogkefét és fogkrémet használtok?Milyen gyakran kell menni állítani?

2020. júl. 15. 20:37
 1/3 anonim ***** válasza:
56%

Aki magánban csináltatta mennyi idő telt el az első konzultációtol,lenyomatveteltől vagy a fogak rendbetétele között? Felrakásig kb fél év, de még nem rakta teljesen rendbe. Ja, és az én példám nem általános, másoknak 1-2-3 hónap nagyjából, nekem egyéb okok miatt sokat csúszott

Mennyi volt a fogszabályzó?

Külföldön csináltatom, így ez szerintem nem releváns

Amikor időpontot kértetek mennyi időre kaptatok időpontot?

Nagyjából két hét

Mennyi volt a konzultáció és az állítás?

Konzultáció 15 perc, állítás mindig más. Van, hogy csak rápillant, van, hogy ezt-azt ragaszt, gumit vagy ívet cserél, ilyenkor nyilván hosszabb idő (15-20 percnél sosem több)

Milyen az első napok a fogszabi felrakása után?

Semmi különös, hamar megszoktam. Az elején volt egy olyan érzésem, hogy nem férek el a számban, de az is gyorsan elmúlt. Illetve picit húzott, de ki lehetett bírni

Hány percig tartott a felrakás?

15? Tovább tartott megírni a számlát

Milyen fogkefét és fogkrémet használtok?

Amilyet felrakás előtt. Illetve vettem fogszabályzós fogkefét, amit elég ritkán használok, és egycsomósat, amit szintén

Milyen gyakran kell menni állítani?

Nagyjából havonta

2020. júl. 15. 20:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Rögtön a második alkalommal felraktam lenyomat nélkül. A fogszabályzó összesen 160-180 ezer volt. Kb három hétre rá mehettünk először. A konzultáció egy ezres volt. Az állítás 6000.

Első napokban fáj, de nem mindenkinek. A felrakás ugye egyszer alul és egyszer felül, szóval kétszer fél óra. Háromféle fogkefét használok. (Normál. Olyat amivel a braceteket kefélem körbe, plusz egy nem tudom leírni milyet.) Fogkrémet csak a normális fogkefén használok. Amúgy azt amit eddig is. 3 hetente megyek állítani.

16 éves fogszabályzós lány

2020. júl. 15. 21:08
 3/3 anonim ***** válasza:
56%

Első alkalommal kb 1 honapra kaptam időpontot, rögtön megtörtént a nyomatvétel és kaptam egy beutalót röntgenre. Nem emlekszem, mennyit fizettem ekkor. Ez volt március 10 körül. Ezután valamikor április végén tudtam elmenni röntgenre (8000 Ft volt). Június közepen rakták fel a felső ívet, tegnapelőtt az alsót és egy harapásemelőt. Így most összezárni nem tudom a fogsoromat, turmixon és krémlevesen élek. Már a felső ívhez kaptam egy kis neszesszert, benne 5 féle fogkefével és a viasszal. Pár nap után ehhez vettem egy szájzuhanyt (Philips, 26000 Ft), amivel lényegesen könnyebbé vált a tisztálkodás.

A fogszabalyzó 180000-be került ívenként. A felrakásért, harapásemelőért, fogkefékért nem számoltak fel külön pénzt, 6 hét múlva megyek ellenőrzésre, azt még nem tudom, mennyibe fog kerülni.

2020. júl. 17. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!