Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet hülye kérdés.De Az...

Lehet hülye kérdés.De Az inyet mindenhol meg kell mosni(nem csak közvetlen a fog környékén?)?Még ott legalul is az alsó állkapocsnál alányulva a fogkefével?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert arra gondoltam lehet attól lett inygyulladásom mert egyes helyeken elkezdtem mosni de ugy emlékszem előtte nem mostam mégis begyulladt.
2020. júl. 3. 18:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Közvetlenül a fog környékén kell, azt viszont minden irányból.

Tipikusan azt rontják el az emberek, hogy csak ott mossák meg, ahova rálátnak, ami gyakorlatilag a teljes megmosandó felület 40%a. Tehát a nyelv felöli felszínek, az őrlő fogak külső felszíne és a fogak közti rész, ami tipikusan tisztítatlan marad.

2020. júl. 6. 12:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen közbe rájöttem mert egyes helyeken ahol mostam sebes volt és nem a fog közvetlen környéke volt.Amióta nem mosom ott elkezdett javulni.Tanulság csak a foggal érintkező inyrészt kell megmosni ami simán csak iny azt nem.Max ha gyulladt de akkor is óvatosan de simán begyulladni nem tudom mitől tud nem fog környékén max ha gyökér vagy valami fertőzés vagy seb vagy c vitaminhiány
2020. júl. 8. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!