Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mekkora esélye van annak,...

Mekkora esélye van annak, hogy az ideiglenes fogtömésem egészen egyszerűen "kiesik" vagy "széthullik" keddig? Mit tehetek az ügyben?

Figyelt kérdés

Kisebb - tényleg nagyon kicsi - darabog törnek le a felszínéről, félek, hogy széthullik, vagy kiesik. Tartja azt bent valami "alulról", vagy csak oldalról? Szétesik ez keddig? Mit tegyek, ha igen? Félek ettől, de nagyon. Az orvos említette, hogy pici darabok letörnek majd róla, de nem tudom mennyi a normális, eddig kettő pici darab esett le, egy reggel, egy most délután. Mosni mossam, mint a rendes fogakat? Használni egyáltalán nem merem, nem kockáztatok ekkorát.

Vagy csak addig "kopik" a teteje amíg megfelelő nem lesz a "magassága"? Áh, nagyon idegesít a téma, félek, hogy kiesik és a jövő hét kedd nagyon messze van. Valaki nyugtasson meg - vagy kedvtelenítsen el mégjobban.

#félelem #védelem #aggódás #fogtömés #maradhat a fogam #mi a fenét tegyek
2020. júl. 2. 16:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Puha anyag, puhább, mint a rendes tömés. Amí nem lesz egyenletes a felszíne, addig morzsálódik. De ha véletlen ki is hullik, az sem tragédia, mert a rendes tömés előtt úgyis átmossák a fogad belsejét. Túlstresszeled magad.
2020. júl. 2. 16:56
 2/3 A kérdező kommentje:

1.

Azért remélem kibírja addig, csak a "teteje" morzsálódik, remélem az "alja" elég erős. Gyökérkezelésem volt tegnap, és ott elég alaposan ki lett tisztítva a foggyökerem, különösen az amelyik a probléma volt - és fel is lett töltve(?), az a gyökércsatorna amit lehetett vagy mi, így elvileg nem nagyon roncsolódhat annyira. De nem igazán értem, csak annyira, amennyit a doki elárul.

Azért próbálok vigyázni rá, jó lenne ha kibírná ezt az 5 napot (ami inkább csak 4,5). Csak az ne történjen meg, hogy kiesik ÉS ennek örömére megfájdul véglegesen, nem csak 1-1 másodpercig, hanem tartósan. Bár remélem a gyökérkezelés "hatása" ezt kizárja.

2020. júl. 2. 17:06
 3/3 A kérdező kommentje:
Nnnna! A teteje "levált", pontosan a fogfalammal egymagas síkban kiegyenesedett a maradék rész, és végre nem is érzem, olyan mintha nem is lenne :) Mostmár nyugodt vagyok, csak a teteje morzsálódott. Szerintem simán kibírja keddig. Akkor meg úgyis újat kapok, aztán még egy hét múlva a véglegest.
2020. júl. 2. 20:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!