Hogyan ápoljam a bölcsességfogam miatti ínygyulladást?
Bár ínygyulladásnak nevezem, mégsem gondolom, hogy be lenne gyulladva. Alul már mindkét oldalon kinőtt a b.fogam, de most a jobb oldalon az íny "ráment" a fél fogamra, ezért amikor becsukom a számat, ráharapok az ínyemre, ami által ugye ismét mechanikai hatás éri és emiatt nem tud lelohadni.
Eddig glycosept-be áztatott vattát tettem oda kb. 30 percre.
Valamint pálinkával öblögettem a fertőtlenítés végett. Ill. ugyanígy házi p.-ba mártott vattát használtam.
Egyéb ötletek?
Kihúzás egyenlőre sztornó. A fogam szépen nő, nem ferde stb, eddig nem volt gubanc.
Köszönöm, megpróbálom!
A jegelésről mi a véleményetek?
fogorvoshoz mit szólsz?
nem húzza ki. átmossa, fertőtleníti. esetleg felír valami odaillő gyulladáscsökkentőt.
Igen, erre is gondoltam.
Ha holnapra nem lohad le (egyébként nincs annyira felduzzadva, csak kellemetlen érzés) akkor elmegyek dokihoz.
Köszönöm a válaszod!
szavesen.
a jegelést meg - szerintem - felejtsd el. szépen ki tudja nyírni a fogzománcot, ha közvetlenül használod.
(és hát ha most jön a bölcs.fogad, akkor még sokáig fognak azok neked kelleni. :)) )
Szia!
Nemrég nekem is ilyen volt. Alul van egy kis bőrdarab a bölcsességfogam mögött, ami visszahajlik, így amikor haraptam, arra is ráharaptam, begyulladt, nagyon fájt. Talán egy-két hétig volt ilyen. Egy idő után öblögettem fertőtlenítővel (vagy nem tudom mi volt, sima szájvíz szerintem), azután szépen lassan elmúlt.Még mindig ott van a bőrdarab, de mivel nincs begyulladva, feldagadva, nem zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!