Tömött fog tömés előtt nem fájt. Mit tud ezzel tenni az orvos?
Lehet, hogy nincs kiidegelve aztán a tömés nyomja az ideget
Használj Sensodyne fogkrémet, ha nem segit akkor meg menj vissza és gyökérkezeltesd ki a fogad
Altalaban melyebb tomes irritalja az ideget.
Ket eset lehetseges. Nekem harom ilyen volt, abbol ketszer gyokerkezelessel vegzodott. Tobb honapos erzekenyseg utan begyulladt.
De. Vannak hataresetek. Mikor erzekeny egy ideig, de utana az ideg megnyugszik. Az a fogam teljesen oke lett.
Muszaj ovatosnak lenni. Keruld a tul meleget, tul hideget. Viszont ha mar levego szivasara is erzekeny es nem javul, akkor vissza kell menni. Legalabb rontgenre.
Remelem, a masodik eset lesz. En mar Nurofent is vettem be arra, es megis teljesen megnyugodott a fog kesobb.
Már egy hónapja tömte, azóta ilyen.
Ha szívom a levegőt, akkor is fáj, de nem annyira, mintha hideget innék.
Mennyi idő alatt múlt el neked?
Nekem volt olyan eset, h egy kicsi részen nem tömte be a fogam (a fog tövében kimaradt egy nagyon kicsi rész, így levegőre, hidegre érzékeny lett tömés után, holott előtte nem fájt semennyire a fogam).
Nekem is nagyjából egy hónapig fájt úgy, ahogy te is leírtad, de én elmentem egy másik fogorvoshoz (az első mondta, h semmi baja nincs a tömésnek, és gyökérkezelést javasolt). A második fogorvos vette észre a rést. Újratömte, utána nem fájt, érzékeny sem volt egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!