Foghúzás után fáj a helye és cataflant vettem be lehet sok volt ?

Normál esetben 1-2 óra alatt elmúlik a fájdalom.
Miután hazaértél és az elkövetkező 1-2 napban ajánlott jegelni, hogy ne dagadjon be.
3 vagy maximum 4 cataflam vehető be egy nap. Ha nem hat az a típusú fájdalomcsillapító, akkor vegyél más típust. Gyógyszertárban tudnak segíteni. Nekem a Ketodex vált be.
Ha be volt gyulladva a fog, akkor érdemes lenne Dalacint (antibiotikum) szedned. Az 2-3 nap alatt fogja kifejteni a hatását.

Sziasztok. A kérdező azt írja 25 mgos cataflam.
Abból max 6 szem a napi adag. A sima cataflam az 50 mg abból lehet max 3 szem.
Kerdező, ajánlom írass fel haziorvossal flector port.
Nekem bölcsességfog műtétem volt. 10-15 perc alatt mindig hatott és sokáig bírja. De ebből is max 3 per nap. Jobbulast

5-ös akkor olvasd már el a betegtájékoztatók légyszíves.
Felnőtteknek és 14 éves, vagy idősebb gyermekeknek
A panaszok megjelenése esetén kezdő adagként 1 db bevont tabletta.
Amennyiben szükséges, a továbbiakban 4-6 óránként 1 db bevont tabletta.
24 óra alatt legfeljebb 3 db bevont tabletta (75 mg) vehető be.

Utolsó. Igen, tudom mi az útmutatója.
Én csak a tapasztalatom írtam le. Mert mikor nekem is fogászati kezelés volt akkor kérdezte a doki hogy milyen gyogyszerem van.
És akkor mondta hogy a sima receptes cataflam napi max 3 ami 50 mg egy szem, de mivel a dolo fele hatóanyagot tartalmaz így azt duplán szedjem ha szükséges.
Persze én se azt mondtam hogy a kérdező mind szedje be, csak nekem a max 6ra azt mondták nem fog gondot okozni. Na meg persze nem is hosszú távon szed az ember ennyi gyógyszert.
De sajnos nekem a cataflam egyik változata se jött be 😔egyszerűen nem használ így én ezért maradtam a flectornal. Halistennek amikor szükséges gyorsan és hosszú ideig segít.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!