Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fog húzás mennyire lenne...

A fog húzás mennyire lenne macerás elhalt belű és letört falú örlőfognál?

Figyelt kérdés

Sajnos a karantén alatt hagytam tönkremenni az egyik alsó leghátsó örlőfogamat. Az ínytől felfelé nincs már fogbél és a korona megmaradt (patkóalakú (így tudom a legjobban leírni)) részeihez nem jut vérellátás, szóval egy fogó/csipesz nagyon hamar összetörné. Azért még is csak egy örlő fogat húznának, aminek a kihúzásához erő kell. Én jelenleg 2-3 három hetet adok még ennek a fognak, mielőtt az ínyig törne a megmaradt korona.

Az a kérdésem, hogy ha nem tudják megfogni fogóval kihúzni a fogamat, akkor hogy tudják megoldani a húzást, illetve szájsebésznek kéne végeznie? (Felvágnák az ínyemet és úgy férnének hozzá a fog alsó részéhez?)

2020. máj. 29. 02:01
 1/2 anonim ***** válasza:
87%
Meg tudják fogni fogóval. Egészen elképesztő, hogy mit megoldanak azok a fogászok, akik meg is akarják oldani. Plusz olyan szerszámaik vannak, hogy csak no. A te esetedben elérzéstelenít, majd a fogóval annyira lenyomja az inyedet, hogy talál stabil fogást rajta a recés szerszámmal. Én ezt mindig rábízom arra, aki ért hozzá, csak hátradőlök a székben és tegye mindenki a dolgát, amihez ért. Kedves adalék, hogy a nejemnek idegelték az egyik fogát, szólt a zene a rendelőben, hátradöntötték, majd matatni kezdett rajta a fogász (bent voltam vele mint tolmács), és idegelés közben a nejem elaludt. A beavatkozás végén úgy kellett felébreszteni.
2020. máj. 29. 02:12
 2/2 anonim ***** válasza:
83%

De aranyos történet 🙂

Elaludt a párod arra írom.

Egyébként kérdező ne aggódj,meg oldják majd.

Hallottam olyat,hogy csak egy majdnem teljesen letört fogat húztak ki. Alig lehetett látni valamit belőle és kihúzták simán.

2020. máj. 29. 02:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!