Megmenthető még ez afog?
Sziasztok, ha esetleg van fogorvos végzettséggel rendelkező ember itt, a képek alapján ha esetleg tudna mondani valamit, hogy töméssel, vagy esetleg gyökérkezeléssel megmenthető-e még a fogam? Sajnos karantén alatt egy fogorvos sem vállal el nem sürgősségi eseteket, ami annyit jelent egy telefonhívásom után, hogy amig nem elviselhetetlen a fájdalom vagy nem dagad fel az arcom addig nem számít sürgősségi esetnek, jelenleg Angliában élek és nem tudok kezelést kapni a karantén végéig. A rágófogam hátsó része látszik, hogy meg van törve és már egy szürkés-kékes színt is felvett ami gondolom nem sok jót jelent, rágásra annyira még nem fáj vészesen illetve van, hogy napokig nem is érzem a fájdalmat, de folyamat visszatér a fogamba hasogató fájdalom egész napokra. A képek itt vannak: [link]
Köszönöm előre is a válaszokat.
Én fogorvostanhallgató vagyok.
A 6-osod rágófelszíne alatt teljesen szuvas, ami valszeg barázdákból indult ki, minthogy a felette lévő zománc még megtartott, bár azt mondod le is tört egy darab, de ezt én nem látom pontosan. Kihúzni semmiképp sem gondolnám, hogy szükséges. Kell egy röntgen és valószínűleg gyökérkezelik. Ha a gyökerek állása olyan, hogy a gyökérkezelés kivitelezhetetlen, akkor kihúzzák, de ez rettentően ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!