Van 2 gyökérkezelt fogam, a fogorvos szerint nem lett végig rendesen betömve így a gyökércsúcson van egy gyulladás, ezért ki kellene húzni. Megmenthető ez a 2 fog valahogy? Nagyon nem szeretném kihúzatni.
Igaz 17 vagyok még csak, de van egy másfél éve kezelésben lévő fogam, olyan nagy gyulladás volt rajta (más betegségből eredendően alakult ki) és azt mondta az orvos hogy nem sok esélyt lát rá, hatalmas a gyulladás, folyton bevérzik de megpróbálni meglehet.
Októberben tömik véglegesre, mostmár semmi gyulladás nincs rajta, nem fáj soha.
Megmondom, miért kell a végsőkig megőrizni az összes fogat, a hátsókat is.
Nekem 12 éves koromban húzták ki az egyik alsó fogamat, amelyik közvetlenül a metszőfog mögött van. Az évek során a teljes alsó fogsorom elindult a hiányzó fog felé, ami miatt elől az alsó fogak eldőltek abba az irányba. Így már nem tartották tökéletesen a felső első fogakat, ezért azok befelé dőltek, a kihúzott fog feletti felső fogak pedig megsüllyedtek, és mostanra a fognyakak sokkal kijebb vannak. Azon az oldalon felül már két fogam letört az egyiken korona van. Elmondhatom tehát, hogy egyetlen fog hiánya tönkretette a teljes fogsoromat.
És amire fiatalon nem gondoltam, ha az egyik oldalon, akár felül akár alul csak 2 fog hiányzik egymás mellett, akkor azon az oldalon már nem lehet rágni.
Szóval nagyon vigyázzatok a fogaitokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!