Mire fizetem a TB-t, ha a járvány miatt pont oda nem tudok menni amire szüókségem van, fogorvoshoz?
9-es és 10-es! Ti nagyon félreértettetek engem. Én egy másodpercig nem állítottam, hogy ez így helyes sőt, oda is írtam, hogy van összefüggés a hitvány egészségügyünk és a rendszer között. De attól, hogy ide jöttök pattogni, hogy "mégis mire megy el" még sajnos ez van sőt, ez mindig is így volt. Sosem rátok lett költve a tb-tek, hanem arra, akinek aktuálisak szüksége volt rá akkor is, ha az az illető sosem rakott bele annyit a közösbe. Azért volt eddig is hitvány az egész rendszer és pont azért is kell most is rettegni, hogy lesz-e elég ember majd a kórházakban (nem lélegztetőgép, mert azt még mindig lehet vásárolni, ember, aki azt majd kezeli), mert sokkal többet vettek ki az emberek, mint amennyit valaha beletettek. Ennek következményeképpen nincsenek egészségügyi dolgozók, szakemberek, műszerek, erre alkalmas épületek. Nem, ezek nem a koronavírustól lettek ilyenek, eddig is ilyenek voltak. Amikor elmentetek egy Szent László kórház mellett, vagy fél évre kaptatok időpontot egy szakrendelésen, akkor miért nem vonultatok ki az utcára, hogy mire fizetitek a tb-t? Jogos követelés lenne pedig, én sem azért fizetem, hogy az alkoholista Jóska bácsi megkapja 300 forintért az amúgy 80ezer forintos májpiruláit. A pénzetek döntő többsége olyan emberek kezelésére megy el, akik részben ,vagy teljesen tehetnek arról, hogy olyan állapotba kerültek, amilyenbe: alkoholos májkárosultak, kettes típusú cukorbetegek, elhízottság és egészségtelen életmód alapú szív-érrendszeri betegségek. Eddig is őrájuk költötték a ti pénzeteket, megnyugtatlak titeket. Ne most háborodjatok fel ezen. Éveken keresztül lett volna lehetőségetek egy felelősség -alapú ellátórendszerért tüntetni, pont mint mondjuk a skandináv országokban (megdöbbentő módon jobb egészségi állapotban is vannak, valszeg van összefüggés a jobb életmód és a fizetős ellátás között, ha az ellátórendszer megállapítja, hogy amíg kórosan elhízott vagy, addig egy nagy adag lófing jár a magas vérnyomásodra az államtól).
Nem engem kell utálni, meg rajtam levezetni, hogy kösz, hogy fizetnem kell. Mintha én tehetnék róla komolyan... pedig ez a ti saratok leginkább, de ne most hisztériázzatok és ha tetszik, ha nem, a mi tb-nket ők fogják beosztani és ha eddig megfelelt, hogy Mari nénire költötték, akkor miért pont most lenne ez gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!