A belső fogfehérítés gyengíti a fogat?
Egészséges fogakon a (külső) fogfehérítés szétmarja a zománcot, utána érzékenyebb lesz, könnyebben szuvasodik, stb. (Tehát ha előtte se voltál egy fogtündér alkat, akkor nem biztos, hogy neked való!)
De egy gyökérkezelt fognak "már mindegy", ott nagy kárt már nem tesz a fehérítés. Egészséges, csak éppen sárgás színű fogakat nem fehérítenék, de egy beszürkült gyökérkezelt fogat egészen nyugodtan!
„Egészséges fogakon a (külső) fogfehérítés szétmarja a zománcot... „ Az még évtizedekkel ezelőtt volt! Mostmár nem hozhatnának forgalomba ilyen termékeket. Bár még létezik a peroxidos fogfehérítés, de abban is már sokadszorra csökkentettég a maximálisan alkalmazható mennyiséget. Ezzel gyorsabban lehet jelentősebb eredményt elérni, de szerintem én inkább a teljesen peroxidmentes verziót preferálom, amivel többször kell visszamenni ugyanazért az eredményért. De legalább, az a minimális káros anyag sincs.
Kérdésre:(Itt nemtudom, milyen „újdonságok” vannak) Annyit károsodik, amennyi nyilvánvaló. Ahol kifúrják, hogy behejezzék a fehérítő anyagot, ott tömés lessz, ami ugyan olyan mint a normál fogtömés, évek alatt zsugorodik, és ha kiesik/kimozdul ki kell cserélni.(Úgytudom, hogy ezek még mostsem a leghatékonyabbak. Én a helyedben, inkább koronát rakatnák annak a fognak már úgyis mindegy, és akkor legalább végleg le van róla a gond😊)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!